07 července 2015
06 července 2015
ŠPALDOVÝ MAKOVEC
A tady se konečně shodneme.
Makovec je totiž nejlepší pomazaný povidly. Domácími povidly. Až budou švestky, tak recept na povidla najdete TADY. A tady je recept na makovec:
05 července 2015
OSVĚŽUJÍCÍ OCHUCENÉ VODY
Jsou ideální do současného horkého počasí. Jsou bez cukru a různé kombinace ovoce a bylinek vodu po pár minutách krásně ochutí. Plátky okurky, citrónu nebo jahod zkuste napíchat na špejli. Nejen, že to dobře vypadá, ale při nalévání vám ovoce nevyhrkne všechno naráz do skleničky :)
Tady je pár tipů:
01 července 2015
RAJČATOVÉ RIZOTO
Rajčatové rizoto dělám nejčastěji do krabičky - jako jídlo do práce k obědu. Rizoto by sice mělo být správně z arborio nebo carnaroli rýže, ale tohle není žádný originální italský recept, takže klidně používám i jasmínovou rýži. Sekaná rajčata se do ní společně s vývarem vsáknou a výborně ji ochutí.
29 června 2015
ŘECKÝ SALÁT - CHORIATIKI
Choriatiki - Χωριάτικη...vůně léta, dovolené, prázdnin...Úplně snadný salát, naše číslo 1.
A jak ho dělají v Řecku?
26 června 2015
21 června 2015
APETIT PIKNIK 2015
19 června 2015
17 června 2015
PUSINKY
Sněhové pusinky jsou klasické cukroví, ale můžete s nimi připravovat i různé dezerty. Výhoda je, že si je můžete upéct předem a pak už jenom rychle vykouzlit skvělý dezert (recept tu bude za pár dnů :)
05 června 2015
LOSOS MARINOVANÝ S ČERVENOU ŘEPOU A KOPREM
Doma se nemůžeme dohodnout. Je lepší Gravad lax marinovaný s citrusovou kůrou nebo s bylinkami a červenou řepou? Jestli se také nemůžete rozhodnout, tak ten s citrusovou kůrou se mi zdá trochu vánoční. Asi to dělají nejen pomeranče, ale i koření. A losos s červenou řepou je jarní a letní. S čerstvým koprem a estragonem. Lahůdka!
02 června 2015
BEZINKOVÝ BURČÁK
Bezinkový burčák děláme každé jaro. Je to taková perlivá bezinková limča, není tolik sladká a zatím chutnala všem, kdo ji ochutnali :) Burčák je nejlepší hodně vychlazený, můžete přidat i led nebo plátek citronu.
Po přelití do lahví víčko úplně nedotahujte jako u pravého burčáku :)
01 června 2015
MAKOVÁ FOCACCIA SE STEAKEM, CHŘESTEM A OŘECHOVOU MAJONÉZOU
Další recept ve kterém jsem využila hned dva Bohemia oleje. Makový a ořechový. A nesmí chybět zelený chřest, který nosím každou sobotu z trhu. Musíme si ho užít, dokud je :)
31 května 2015
30 května 2015
HUMMUS
Hummus je jednoduchá kaše z cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Příprava je úplně jednoduchá a chuť výborná, takže doporučuji co nejdříve vyzkoušet :) Já jsem hummus poprvé ochutnala v Jordánsku, kde ho doplňovali spoustou chilli a děláme to tak i doma. Hummus můžete udělat buď z předem namočené a pak uvařené cizrny nebo i z konzervované cizrny - v tom případě je hotový za pár minut.
27 května 2015
JAHODOVO - REBARBOROVÝ KOLÁČ
Nejoblíbenější koláč tady na blogu je Apple pie. Ale protože je to takový spíš podzimní nebo zimní koláč, musím přidat i jarní variantu :) Těsto je stejné, ale místo jablečné náplně je náplň z jahod a rebarbory.
19 května 2015
17 května 2015
CRÊPES SUZETTE
Palačinky s pomerančovo-karamelovou omáčkou jsou naše oblíbená, slavnostní, víkendová snídaně, ale hodí se i jako dezert po rodinném obědě. Na první pohled obyčejná palačinka je totiž díky pomerančovo-karamelové omáčce neobyčejně dobrá :)
14 května 2015
10 května 2015
MISO POLÉVKA S TOFU A SALICORNE
Navíc jsem přidala i čerstvé řasy Salicorne, úžasné, dobré, křupavé a šťavnaté, které jste tady v receptech mohli vidět i u salátu z brambor a ředkviček.
Nejlepší na tom všem je, že polévka je do čtvrt hodiny hotová :)
09 května 2015
REBARBOROVÝ KOLÁČ
Zkoušeli jste už Rebarborový crumble? Pokud chcete raději klasický koláč, zkuste následující recept. Je to klasika, ale zároveň trochu pozměněná použitím špaldové mouky a tmavého třtinového cukru.
03 května 2015
28 dubna 2015
26 dubna 2015
20 dubna 2015
VIETNAMSKÁ HOVĚZÍ POLÉVKA / Phở Bò
Na chalupě máme kachlová kamna. Když jsme na chalupě, od podzimu do jara v nich skoro nepřetržitě topíme. A to přímo láká k tomu, vařit obrovské hrnce plné silných, dlouze tažených vývarů.
A letos o Velikonocích jsme slavnostně zakončili topnou sezónu obřím hrncem Phở Bò.
19 dubna 2015
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)