30 května 2015

HUMMUS


Hummus je jednoduchá kaše z cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Příprava je úplně jednoduchá a chuť výborná, takže doporučuji co nejdříve vyzkoušet :) Já jsem hummus poprvé ochutnala v Jordánsku, kde ho doplňovali spoustou chilli a děláme to tak i doma. Hummus můžete udělat buď z předem namočené a pak uvařené cizrny nebo i z konzervované cizrny - v tom případě je hotový za pár minut.

Ingredience:
1x 400g plechovka cizrny, slitá (vodu nevylévejte)
1 lžíce pasty tahini
3 lžíce olivového oleje + olivový olej na zalití hummusu
3 stroužky česneku
šťáva z půlky citronu
0,5 lžičky mletého římského kmínu
sůl

K podávání:
pita chleba
zelenina
chilli
Harissa

Postup:
  • Do mixéru vložte slitou cizrnu, tahini, olivový olej, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a římský kmín a vše rozmixujte do hladka. Podle konzistence přidejte vodu z cizrny. Hummus má mít hladkou konzistenci, ale zase ne moc řídkou. Prostě tak akorát, aby šel dobře nabrat na kousek chleba nebo zeleniny. Ochutnejte a podle chuti trošku osolte.
  • Hotový hummus v misce zalijte olivovým olejem. Podávejte s Arabským chlebem, zeleninou posypané chilli nebo s pastou harissa.




Žádné komentáře :

Okomentovat