10 května 2015

MISO POLÉVKA S TOFU A SALICORNE



Miso polévku dělám docela často, ale poprvé v životě jsem vyzkoušela tofu.
Navíc jsem přidala i čerstvé řasy Salicorne, úžasné, dobré, křupavé a šťavnaté, které jste tady v receptech mohli vidět i u salátu z brambor a ředkviček
Nejlepší na tom všem je, že polévka je do čtvrt hodiny hotová :)
 
Ingredience:
2 porce:
750ml vody
1 sáček rybího vývaru dashi 
2x2cm kousek řasy Konbu
1 lžíce řas Wakame
plátek tofu nakrájený na kostičky (1x1cm)
1 lžíce sojové omáčky
2 lžíce červené Miso pasty
skleněné nudle
hrst řasy Salicorne

Postup:
  • Nejdříve si namočte sušené řasy Wakame a Konbu i skleněné nudle - vše zalijte horkou vodou. Nechte přibližně 3-5minut stát. Tofu, nakrájené na kostičky v misce zalijte lžící sojové omáčky a nechte marinovat.
  • Do hrnce nalijte 750ml vody, přiveďte k varu a přisypte sušený rybí vývar. Namočenou řasu Konbu nakrájejte na tenké proužky a společně s řasou Wakame přihoďte do hrnce k vývaru. Sceďte i skleněné nudle - ty nechte stranou. Pomalu vařte asi 10 minut. Po vypnutí vmíchejte Miso pastu. Nejlépe vám to půjde, když si zvlášť odeberete naběračku vývaru, v ní pastu rozmícháte a nalijete zpátky do polévky. Nezapomeňte, že Miso pasta se nesmí vařit, aby si uchovala všechny svoje zdraví prospěšné vlastnosti.
  • Na pánvi opečte kostičky tofu. Na každý talíř dejte porci skleněných nudlí a kostičky tofu. Zalijte vývarem a přidejte čerstvé, propláchnuté řasy Salicorne.

Polévka je plná zvláštních ingrediencí, ale nelekejte se. Vše seženete např. v obchodě Japa (Praha 6) nebo susi.cz a balení řas, rybího vývaru nebo i Miso pasty vám vydrží na spoustu porcí polévky. Řasy Salicorne jsem koupila na farmářském trhu na Kulaťáku (Praha 6).

Žádné komentáře :

Okomentovat