01 července 2015

RAJČATOVÉ RIZOTO

Rajčatové rizoto dělám nejčastěji do krabičky - jako jídlo do práce k obědu. Rizoto by sice mělo být správně z arborio nebo carnaroli rýže, ale tohle není žádný originální italský recept, takže klidně používám i jasmínovou rýži. Sekaná rajčata se do ní společně s vývarem vsáknou a výborně ji ochutí.

Ingredience:
4 porce
300g rýže
3 kuřecí stehna - vykostěná
1 litr kuřecího vývaru
1 plechovka sekaných rajčat (400g)
1 středně velká cibule
6 kousků sušených rajčat
olivový olej
sůl, pepř
čerstvý tymián


Postup:
  • Připravte si ingredience: maso ze stehen nakrájejte na kousky, cibuli nadrobno a sušená rajčata na malé kostičky. Připravte i litr horkého vývaru.
  • Maso opečte na olivovém oleji. Osolte, opepřete a dejte stranou. Do pánve vsypte nadrobno nakrájenou cibuli a nechte zesklovatět. V tom okamžiku vsypte rýži a asi 2 minuty ji opékejte.
  • Pak přilijte část vývaru a vlijte celou plechovku sekaných rajčat. Přidejte i na kostičky krájená sušená rajčata a rýži promíchejte. Pokud jste použili nesolený vývar - osolte.
  • Vždy, když se do rýže vsákne skoro všechna tekutina, přilijte další část vývaru. Nezapomeňte rizoto celou dobu promíchávat.
  • Rýže bude měkká přibližně po 20 minutách. Vypněte plamen a přidejte opečené kuřecí maso a lístky čerstvého tymiánu. Podle chuti můžete na talíři posypat sýrem.
DOBROU CHUŤ!!!

Žádné komentáře :

Okomentovat