28 dubna 2015

REBARBOROVÝ CRUMBLE


Původem anglický dezert je vlastně dušené ovoce s drobenkou, do které můžete podle vlastní fantazie přidat oříšky, kokos nebo třeba jako v následujícím receptu ovesné vločky.
Crumble je nejlepší teplý, přidat k němu můžete šlehačku, kopeček zmrzliny nebo ho sníst jen tak. Crumble znamená rozpadat se a přesně takovou - rozpadávající se - konzistenci tento dezert má. Proto ho nejraději peču po jedné porci v malých, zapékacích mističkách.

Ingredience:
na 6 malých mističek
350g rebarbory (asi 4 výhonky)
50g třtinového cukru
1/4 lžičky skořice

Na drobenku:
35g ovesných vloček
35g másla
1 lžíce třtinového cukru

+ 6 lžic plátků mandlí na posypání

Postup:
  • Rebarboru očistěte a každý výhonek podélně rozřízněte. Potom nakrájejte na kostičky asi 1x1cm.
  • Pokrájenou rebarboru smíchejte s 50g třtinového cukru a skořicí. Naplňte do mističek.
  • Připravte drobenku: smíchejte ovesné vločky a třtinový cukr a přidejte máslo. Prsty prohněťte až vznikne drobenka (s ovesnými vločkami samozřejmě nečekejte konzistenci klasické moučné drobenky, spíše takovou hrubou posypku)
  • Drobenkou posypte povrch jednotlivých porcí a dejte péct do trouby na 180°C.
  • Pečte 10 minut - pak lehce promíchejte, ať se vločky na povrchu nepřipálí. Po promíchání nechte v troubě dalších 10 minut a posypte každou mističku lžící plátků mandlí. Nechte posledních 5 minut dopéct a už si můžete pochutnávat :-)


















Žádné komentáře :

Okomentovat