17 června 2015

PUSINKY












Sněhové pusinky jsou klasické cukroví, ale můžete s nimi připravovat i různé dezerty. Výhoda je, že si je můžete upéct předem a pak už jenom rychle vykouzlit skvělý dezert (recept tu bude za pár dnů :)


Příprava je jednoduchá, stačí dodržet pár základních pravidel a pusinky se vám určitě povedou :

1) dokonale oddělené bílky od žloutků
2) bílky pokojové teploty - přibližně 3 hodiny před šleháním je vyndejte z ledničky
3) dokonale čistá, nemastná mísa na šlehání
4) na pusinky je ideální cukr krupice
























Ingredience:
na cca 60 malých pusinek
140 g cukru krupice
70g bílků

Postup:
  • Odvážené bílky vložte do kovové mísy (mísy, která může nad páru) a přidejte cukr.
  • Do menšího kastrolku dejte trochu vody a zapněte sporák. Nad kastrol postavte misku s bílky a zahřívejte, občas promíchejte. Cílem je rozpustit krystalky cukru, ale bílky se nesmí srazit! Proto buďte velmi opatrní a zahřívejte pomalu.
  • Až se krystalky cukru rozpustí, začněte šlehat. Prvně pomalu a přidávejte rychlost.
  • Cukrářským sáčkem nebo zdobičkou stříkejte na plech vyložený pečícím papírem, samozřejmě můžete sníh obarvit. Nejlepší jsou na to gelové potravinářské barvy. 
  • Plech s pusinkami vložte do trouby rozehřáté na 90-100°C. Sušte 60-120 minut, podle velikosti pusinek.










Žádné komentáře :

Okomentovat