středa 17. června 2015

PUSINKY












Sněhové pusinky jsou klasické cukroví, ale můžete s nimi připravovat i různé dezerty. Výhoda je, že si je můžete upéct předem a pak už jenom rychle vykouzlit skvělý dezert (recept tu bude za pár dnů :)


Příprava je jednoduchá, stačí dodržet pár základních pravidel a pusinky se vám určitě povedou :

1) dokonale oddělené bílky od žloutků
2) bílky pokojové teploty - přibližně 3 hodiny před šleháním je vyndejte z ledničky
3) dokonale čistá, nemastná mísa na šlehání
4) na pusinky je ideální cukr krystal nebo krupice

Ingredience:
na cca 60 malých pusinek
130 g cukru krupice
70g bílků

Postup:
  • Bílky vyšlehejte do polotuha (už to nejsou tekuté bílky, ale pořád ještě netvoří špičky) a postupně začněte přidávat cukr. Šlehejte na nejvyšší otáčky. Hmota musí být leskle bílá a nesmí se roztékat, musí tvořit špičky.
  • Cukrářským sáčkem nebo zdobičkou stříkejte na plech vyložený pečícím papírem.
  • Plech s pusinkami vložte do trouby rozehřáté na 130°C. Nechte 10 minut a teplotu snižte na 80°C. Sušte ještě minimálně 20 minut. Po této době budou pusinky zvenku úplně vysušené a uvnitř ještě vláčné. Pokud chcete pusinky absolutně vysušené, nechte je v troubě na 80°C 35 minut, potom troubu vypněte a pusinky ještě nechte uvnitř dosušit.










Žádné komentáře :

Okomentovat