23 července 2014

BURGEROVÉ HOUSKY




Doba grilovaček je tady. Jak už jsem psala, není nad domácí hamburger z grilu.
Nemusíte nic nakládat, jenom ochutit hovězí nebo třeba jehněčí mleté maso.
Do hovězího burgeru ráda dávám libeček.
Nasekaný najemno a dávám ho docela dost.
To stačí. Jenom maso, libeček a troška soli.
A když je příprava masa tak jednoduchá, proč si k němu neudělat domácí housky? :-)
Z uvedeného množství jsem upekla 8 velkých housek.
Určitě by těsto vyšlo i na 10 kousků.
Povrch housek můžete podle chuti posypat mákem, sezamem...
Zkoušela jsem několik variant.
Některé byly suché, další moc sladké...
Tady je recept na ty (zatím) nejlepší:


Ingredience:
1 sáček instantního droždí (Saf-Instant 10g)
  360 g hladké mouky
115 ml vlažné vody
 115 ml mléka
1  vejce
2 lžíce rozpuštěného másla
1 lžička cukru
1 lžička soli
  
+ vejce na potření
 + semínka na posypání dle chuti

Postup:

  • Smícháme suché ingredience. Mouku, sůl, cukr a droždí.
  • Do mléká rozmícháme vejce a přidáme rozpuštěné máslo.
  • Do suché směsi vlijeme mléko s vejcem a máslem a postupně přiléváme i vlažnou vodu.
  • Prohněteme a vzniklé těsto necháme 45-60 minut kynout na teplém místě.
  • Po vykynutí z těsta vytvoříme bochánky a ty ještě necháme 30 minut kynout na plechu vyloženém pečícím papírem.
  • Vykynuté bochánky potřete rozšlehaným vajíčkem a pečte v předehřáté troubě na 170°C asi 18-20 minut.
   



2 komentáře :

  1. Ahoj Pavli,včera jsme dělali podle vás burgerové housky,jsou výborné,všem moc chutnaly.Diky za recept .babi🙋

    OdpovědětVymazat