19 června 2015

OPILÉ ŠVESTKY VE SLANINĚ




Nezdá se vám, že se v poslední době žádná grilovačka neobejde bez bílých klobásek? 
Zkuste švestky :-)

Ingredience tentokrát nebudou na gram a kus přesně. Zkuste si do krabičky naložit švestek víc, než spotřebujete na jedno grilování. Vydrží nekonečně dlouho a před každou grilovačkou jenom vyndáte pár kousků, obalíte slaninou a máte hotovo.

Ingredience:
sušené švestky
slivovice
plátky anglické slaniny

Postup:

  • Sušené švestky nasypte do uzavíratelné krabičky a přilijte přiměřené množství slivovice. Švestky rozhodně nemusí být potopené, nejlepší je, vzít si nízkou a širší krabičku (aby švestky neležely na sobě, ale byly rozprostřené po dně) a slivovice přilít tak, aby jí bylo asi půl-centimetr ode dna. 
  • Takto naložené švestky nechce 24h - neomezeně dlouhou dobu v krabičce.
  • Před grilováním vždy vyndejte pár kousků, každý obalte plátkem anglické slaniny, spíchněte párátkem a grilujte na grilu nebo doma na pánvi.

Žádné komentáře :

Okomentovat