sobota 9. května 2015

REBARBOROVÝ KOLÁČ

 

Zkoušeli jste už Rebarborový crumble? Pokud chcete raději klasický koláč, zkuste následující recept. Je to klasika, ale zároveň trochu pozměněná použitím špaldové mouky a tmavého třtinového cukru.

Ingredience:
na 1 koláčovou formu s průměrem 25cm
600g rebarbory (asi 8 výhonků) + 3 lžíce třtinového cukru
1 bílý jogurt (150g)
50g tmavého třtinového cukru Dark Muscovado 
150g špaldové mouky
1 vejce
1 prášek do pečiva
100ml mléka

Drobenka:
1 lžíce třtinového cukru
35g másla
35g špaldové mouky
2 lžíce mandlové mouky (mletých mandlí)
1 lžička skořice

Postup:
  • Ze všeho nejdřív omytou rebarboru pokrájejte na kousky. Dejte do pekáčku, smíchejte se 3 lžícemi třtinového cukru a pečte 15-20 minut na 180°C. Po upečení nechte vychladnout.
  • V jedné míse míchejte všechny ingredience na těsto. V další misce smíchejte třtinový cukr se špaldovou a mandlovou moukou, skořicí a máslem. Hnětením prsty připravte drobenku.  
  • Do máslem vymazané a moukou vysypané koláčové formy vlijte těsto. Na něj rovnoměrně dejte rebarboru (bez šťávy, kterou pustila) a vše zasypte drobenkou.
  • Pečte na 180°C přibližně 20 minut.

Upečená rebarbora:








Žádné komentáře :

Okomentovat