11 srpna 2018

VANILKOVÉ NANUKY



Člověk dělá o dovolený různý blbosti...třeba domácí vanilkové nanuky!
Vždy jsem zkoušela nanuky ovocné nebo tvarohové s ovocem, prostě zdravé.
Tentokrát mne zaujaly vanilkové nanuky v Apetitu a hned jsem je musela zkusit.
Řeknu vám, že lepší domácí nanuk jsem ještě nejedla. Sice to vůbec není zdravé nebo spíš dietní, je to samá smetana a salko, ale je to tááák dobrý. Já jsem je navíc ještě oproti Apetitu vylepšila o mletou vanilku a víc extrakt aby byly opravdu vanilkové a vážně to nemá chybu.



Ingredience:
6 nanuků + troška zbyla do krabičky

160 g zahuštěného slazeného mléka Salko
100 g zahuštěného neslazeného mléka
1 lžíce vanilkového extraktu
200 g smetany ke šlehání (1 kelímek, v originálním receptu je 220g)
špetka mleté vanilky

+ na dokončení rozpuštěná hořká čokoláda
(+ lžíce kokosového oleje)

Formičky na nanuky jsou různě velké, proto množství musíte zkusit na vašich formičkách.


Postup:

  • Do mísy vlijte slazené i neslazené mléko, přidejte vanilku a extrakt a dobře promíchejte.
  • Ušlehejte šlehačku a promíchejte s mléčnou směsí (já jsem párkrát směs projela metličkou mixéru na pomalé otáčky, aby se všechno pěkně promíchalo)
  • Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky, pokud něco zbude, nalijte do plastové krabičky a dejte mrazit na minimálně 12 hodin do mrazáku.
  • Zmrzlé nanuky vyndejte z formiček a na tácku je vraťte zpět do mrazáku. Rozpusťte ve vodní lázní čokoládu ke které na zředění přidejte trochu kokosového oleje (já jsem použila cca 100 g čokolády a lžičku kokosového oleje). 
  • Rozpuštěnou čokoládu přelijte do vyšší a užší nádoby do které je vejde nanuk. Nespotřebujete tak zbytečně moc čokolády.
  • Vyndejte nanuky z mrazáku a každý nanuk rychle ponořte do čokolády, nechte pár vteřin zatuhnout a hned znovu do čokolády. Neděste se, při prvním ponoření se nanuk docela rozpouští, ale druhá vrstva čokolády na něm už pěkně drží. Nanuky položte na pečící papír nebo mřížku na okapání a dejte zpět mrazit, minimálně na další hodinu.



1 komentář :