18 září 2016

NAMÁČÍTKA


Namáčítka jsem jim začala říkat já. A tak se to ujalo, že před každou oslavou dostanu několik zpráv: hlavně udělej namáčítka! K namáčítkům se sní tolik mrkve, že by si člověk i myslel, že dělám oslavu pro králíky :))
Ale vážně. Potřebujete k nim hodně zeleniny. Takové to množství, kdy si říkáte "to se přece nemůže sníst ?!" a nakonec se vždycky všechna zelenina sní. 
Ročně rozdám desítky návodů jak udělat omáčky k namáčítkům. 
A už je čas, napsat ten recept i sem :)

Následující množství dělám na oslavu pro 15-20 lidí, kdy je ale k namáčítkům vždy ještě spousta dalšího jídla. Množství si upravte podle sebe.

Ingredience:

Zelenina podle chuti, nejlépe taková, která se tvarem dobře krájí na špalíčky.
Ke kari dipu se podle mé chuti nejlépe hodí mrkev - na trzích na Kulaťáku mají i fialovou nebo žlutou mrkev a k česnekovému dipu zase okurka nebo paprika.
Můžete zkusit i velkou bílou ředkev nebo řapíkatý celer.


ČESNEKOVÝ DIP ZE ZAKYSANÉ SMETANY 

400 g zakysané smetany
4 stroužky česneku
svazek pažitky
sůl, pepř

Postup:

  • Do zakysané smetany prolisujte česnek, přidejte drobně pokrájenou pažitku, opepřete a podle chuti osolte.

KARI DIP S MAJONÉZOU A KAJENSKÝM PEPŘEM

1 velká sklenice majonézy (320g)
1 malý bílý jogurt
10 zarovnaných lžiček kari koření
1 lžička kajenského pepře
sůl

Postup:
  • Smíchejte majonézu s bílým jogurtem. Přidejte kari a kajenský pepř. Podle chuti osolte.
Dipy podávejte se zeleninou nakrájenou na tenké špalíčky.


Žádné komentáře :

Okomentovat