08 března 2015

DÝŇOVÉ BURGEROVÉ BULKY


Tak jsem z komory vytáhla naší poslední hokkaidó dýni. A s pomocí posledního zbytku z poslední dýně jsem upekla burgerové bulky. Nejen, že jsou výborné na chuť, ale hlavně jsou po dýni žluté a tak krásné i na pohled :) 

01 března 2015

ČOKOLÁDOVÝ CHEESECAKE

Cheesecake je jeden z nejoblíbenějších receptů tady na blogu a už jsem ho dlouho nepekla. A to bych nebyla já, abych zase něco nepozměnila :) A tak vzniknul cheesecake pro milovníky čokolády.

26 února 2015

JEHNĚČÍ KARI - jednoduchá verze

Protože jsem u minulého receptu na jehněčí kari měla spousty ingrediencí, které nemá možnost sehnat úplně každý nebo to může dát dost práce je všechny sehnat, rozhodla jsem se tentokrát uvařit úplně snadné kari, jenom z pár ingrediencí, které jsem nakoupila v obyčejném obchodě.

23 února 2015

ZELŇAČKA


Zelňačka, taková obyčejná, ale neobyčejně dobrá polívka.
Radši máme červenou než bílou a úplně nejradši máme tu naší. Bez klobásy, ale zato s anglickou slaninou:

22 února 2015

SUSHI - MAKI, NIGIRI, CALIFORNIA ROLL

Zbožňuju sushi. Doma ho dělám docela často a se ségrou si ho například děláme i na Štědrý den k obědu :)
Následující řádky jsou inspirace, co do sushi dáváme my, co nám chutná a je naše oblíbené, kombinace různých chutí a "fotodokumentace", že sushi si doma může udělat opravdu každý :)

14 února 2015

DOMÁCÍ MEDOVÁ ŠUNKA Z ŠUNKOVARU


Můj první pokus s šunkovarem. Šunku jsem dělala už několikrát, v potravinové folii, v igelitu na tlačenku, proto jsem se těšila, až poprvé vyzkouším šunkovar.

10 února 2015

CHLEBA PRO LENOCHY



Vznikl díky tomu, že jsem byla strašně líná a nebyla schopná ho upéct včas.
A taky jsem neměla doma žitnou mouku na kváskový chleba a byla jsem líná jít nakupovat. Tak jsem smíchala od od oka hladkou mouku, vodu, sůl a droždí (chleba jsem nepekla poprvé, takže přibližně vím, kolik se do něj čeho dává), a protože byl večer a nechtělo se mi čekat dvě hodiny, až vykyne (zase jsem byla líná), dala jsem mísu s těstem do lednice...

04 února 2015

ŽAMPIONY PORTOBELLO S KUSKUSEM

Plněné žampiony speciálně pro mojí sestřenici Gabču :)
Nedávno jsme si na nich spolu pochutnaly.
Recept je taková rychlovka, vhodná třeba k večeři.
Tak jestli si taky chcete pochutnat, zkuste je...

03 února 2015

JABLEČNÉ KROUŽKY V PIVNÍM TĚSTÍČKU



 Jednoduchý a skvělý dezert. Všechny ingredience máte většinou doma a když vás honí mlsná, ale nechce se vám nic péct, kroužky máte za pár minut hotové.

31 ledna 2015

JEHNĚČÍ HŘBET S HRÁŠKOVÝM PYRÉ


 Myslela jsem, že v lednu už žádný recept nepřidám, ale plná dokonalých dojmů z dnešního oběda jsem změnila názor..
Možná to moc lidí zajímat nebude, protože hřbet jsem dělala metodou sous-vide, ale já si to honem rychle musím zapsat, bylo to totiž božííí :)

19 ledna 2015

GULÁŠ SE SUŠENÝMI ŠVESTKAMI



Všechny ingredience pěkně pohromadě v jednom hrnci. Povidla a švestky dodaly omáčce krásnou barvu a dokonalou chuť. Můj spontánní nápad a náš nedělní oběd :)

17 ledna 2015

BELGICKÝ TATARÁK



Je tatarák vaše oblíbené jídlo? Tak určitě zkuste i ten belgický, v cizině známý jako Filet Américain. I když doma máme klasický tatarák hodně rádi, belgický pro nás byl skvělá změna a určitě jsme ho nedělali naposledy.

16 ledna 2015

JEHNĚČÍ KARI



 Naše domácí kari je pokaždé jiné, přísady přidávám podle chuti.
Tohle je poprvé, co jsem si při vaření dělala poznámky, co všechno a kolik jsem do něj dala:)

15 ledna 2015

ZIMNÍ SMOOTHIE



I když si smoothie dělám k snídani docela často a už dlouho, tak recepty sem nedávám (zatím tady mám jen jeden). Dnešní mě ale tak nadchlo, že se o něj musím hned podělit :)
V zimě většinou do smoothie dávám mražené ovoce, ale dnes ráno, při zkoumání obsahu lednice a hledání, co by se dalo rozmixovat, mi padly do oka mandarinky.

14 ledna 2015

BORŠČ


V zimě se na blogu budou množit husté polévky, které vystačí místo oběda nebo večeře.
Boršč je naše oblíbená polévka, která je ale trochu delší na přípravu. 
Proto jí dělám zásadně v obřím množství, ale stejně se hned sní :)

09 ledna 2015

08 ledna 2015

RISOTTO ALLA MILANESE / MILÁNSKÉ RIZOTO



Recept na tradiční Milánské rizoto jsme odkoukali od Itala :)
V pořadu Romana Vaňka "Peklo na talíři" ho kdysi vařil italský kuchař Riccardo Lucque.
Když jsme rizoto viděli, dostali jsme na něj chuť. Video jsme si ještě párkrát pustili a šli vařit.