středa 25. března 2015

RUKOLOVÝ SALÁT S TUŇÁKEM

Snadná, zdravá, rychlá a hlavně skvělá večeře. Množství je na 2 velké saláty.
Prostě porce místo hlavního jídla.
Vím, že spousta lidí nejí rukolu, že jim přijde hořká. Já osobně hořkou chuť ráda nemám, ale rukolu zbožňuju a hořká mi vůbec nepřijde. Pokud nemáte rukolu rádi, určitě ji v salátu můžete nahradit polníčkem, ledovým salátem....Prostě tím, co vám nejvíc chutná.
Tenhle salát bych mohla jíst denně :-)

Ingredience:
na 2 velké saláty
125g rukoly (= jeden sáček nebo krabička balené rukoly)
170g tuňáka v konzervě (=1 plechovka)
4 nahniličko až natvrdo uvařená vejce

1 světlá, zelená paprika
10 cherry rajčátek
1/2 okurky
10 černých oliv
4 sušená rajčata
1/2 červené cibule

pepř
sůl
lžíce balzamikového octa
olivový olej

Postup:
  • Vajíčka uvařte nahniličko nebo natvrdo, podle toho, jak to máte rádi. Omytou rukolu v misce opepřete a smíchejte s balzamikovým octem a olivovým olejem.
  • Do druhé misky si pokrájejte nadrobno všechnu ostatní zeleninu. Papriku, okurku, rajčaja a červenou cibuli. Salát trošku osolte, podle chuti můžete opepřit a promíchejte s olivovým olejem.
  • Na talíř dejte rukolu, na ní zeleninový salát. Doprostřed tuňáka, na kousky pokrájená sušená rajčata, rozpůlená vajíčka a černé olivy.
DOBROU CHUŤ!!



Žádné komentáře :

Okomentovat