26 února 2015

JEHNĚČÍ KARI - jednoduchá verze

Protože jsem u minulého receptu na jehněčí kari měla spousty ingrediencí, které nemá možnost sehnat úplně každý nebo to může dát dost práce je všechny sehnat, rozhodla jsem se tentokrát uvařit úplně snadné kari, jenom z pár ingrediencí, které jsem nakoupila v obyčejném obchodě.
Všechno (kromě masa) ale určitě seženete například i u Vietnamců.
Pod receptem jsou fotky, co přesně jsem použila. Hlavně se podívejte na Kari pastu. Je to moje nejoblíbenější a jiná kari pasta nedodá jídlu tak dobrou chuť ( je nejlepší ze všech, co jsem zatím zkusila a koupila jsem ji v Kauflandu :)
Na kari jsem použila jehněčí maso, ale můžete použít třeba kuřecí nebo jiné maso podle vaší chuti.

Ingredience:
4 porce
700g masa (jehněčí, kuřecí..)
1 menší cibule
červená kari pasta
150g bambusových výhonků
400ml kokosového mléka (1 plechovka)
olej
sůl
šťáva z půlky citrónu
čerstvý koriandr

Příloha- jasmínová rýže

Postup:
  • Maso pokrájejte na kostky, v misce smíchejte s trochou oleje, solí a šťávou z půlky citrónu. Nechte v chladu 1-2 hodiny odležet.
  • Cibuli nakrájejte na tenké proužky a společně s masem ji dejte opékat na pánev. Když se maso zatáhne přidejte kari pastu. Záleží na chuti, jak moc chcete mít kari ostré, nezapomeňte, že kokosové mléko ho trochu zjemní. Kari pasty jsem dala 4 lžičky, pokud nemáte moc rádi ostré, pro začátek zkuste přidat tak 2-3 lžičky. Přidejte i bambusové výhonky a podlijte troškou vody. Nechte probublávat do změknutí (kuřecí bude hned, jehněčímu to trvalo asi 30 minut).
  • Když maso změkne, vlijte plechovku kokosového mléka, jestě nechte asi 10 minut prohřívat. Mezitím si uvařte rýži.
  • Na závěr do omáčky vmíchejte čerstvý, posekaný koriandr.
DOBROU CHUŤ !!!


Uprostřed, oblíbená červená kari pasta:

Žádné komentáře :

Okomentovat