sobota 7. února 2015

BÁBOVKA BABIČKY MARUŠKY





Moje babička Maruška peče ty nejlepší sladkosti. A od ní mám i tenhle recept na bábovku. Co víc 
dodat? Že jí musíte zkusit upéct a uvidíte :)

Ingredience:
4 vejce
200g cukru krupice (já dávám 150g)
300g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
vanilka (1 lžíce vanilkového extraktu)
kůra z 1 citronu
100g oleje
100g vlažné vody

Postup:
  • Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny.
  • Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte vodu.
  • Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
  • Pečte ve vymazané a vysypané formě na 170°C přibližně 3/4 hodiny.
   

Babička, která peče nejlepší sladkosti :)


4 komentáře :

  1. Babička si zalouží velký dík. Bábovka musí být užasná a ta forma je perfektní! Takovou jsem ještě neviděla :-) Hezkou sobotu,
    Skills of Art

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Forma je taková ta stará, klasická, kameninová ;-) Děkuji a také přeji hezkou sobotu ;-) P.

      Vymazat
  2. Krásna a iste aj chutná bábovka, akurát mi tam chýba... kedy prilievať olej. Ale predpokladám, že striedavo s vodou. Nádherné fotografie. Pozdrav a vďaka babičke, i Vám.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za připomínku. Vypadlo mi to, olej se šlehá společně se žloutky a s cukrem, to se omlouvám. Vždy šlehám cukr se žloutky a postupně přilévám olej. Vždy to několikrát kontroluji a teď mi vypadne taková důležitá věc! Nejdůležitější je, vyšlehat ze začátku světlou pěnu ze žloutků a cukru. Takže pokud přidáváte olej postupně s vodou, výsledek to neovlivní. Já ho přidávám hned na začátku s cukrem a žloutky. Už jsem to opravila a ještě jednou děkuji za připomenutí. P.

      Vymazat