středa 28. ledna 2015

DROŽĎOVÁ POMAZÁNKA



Máte rádi drožďovou pomazánku? 
Tohle je naše oblíbená drožďová podle receptu od babičky Evičky :)

Nejvíc nám chutná na čerstvě pečeném chlebu, obložená kyselými okurkami a posypaná jarní cibulkou. Zkuste :)

Ingredience:
200g droždí
200g paštiky
1/2 menší cibule, cca 30g
20g špeku (kousek přibližně 4x4cm)
50ml mléka
2 vejce
sůl, pepř

Postup:

  • Nakrájejte cibuli najemno a špek na úplně malé pidi kostičky.
  • Cibuli se špekem osmažte společně dorůžova, přidejte rozdrobené droždí a osolte.
  • Mezitím, než se droždí rozpustí, si nakrájejte paštiku na kostičky a přidejte ke droždí. Promíchejte.
  • Nakonec vmíchejte mléko s rozkvrdlaným vajíčkem a za stálého míchání počkejte, až pomazánka začne houstnout. Opepřete a nechte vychladnout.
DOBROU CHUŤ !!!













4 komentáře :

  1. Vypadá to skvěle, ale já droždí nemůžu od školy, úplně jsem si ho ve školce zhnusila :D truma z dětství, ale vypadá to fakt krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju ;-) To chápu, já zase takhle nemůžu celer, maximálně vyvařit ve vývaru nebo rozmixovat do svíčkové, ale přímo tu jeho chuť za syrova, to fakt nééé. Ach jo, ty školní jídelny...

      Vymazat
  2. Zkusili jsme :-). Doma děláme běžně jinou, takovou výživnější variantu k obědu nebo večeři. Vaše se mi zalíbila, tak jsem vyzkoušela na svačinu a byla přijata velmi dobře. Díky :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda :-) Zrovna minulý týden jsem ji po delší době taky dělala :-)

      Vymazat