03 prosince 2017

TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY


Letos jsem tenhle článek pojala hlavně jako tipy na dárky. Dárky pro milovníky vaření a pečení. Ale najdete tu i pár tipů na oblíbené vlastnoručně vyráběné dárky. A taky dobroty pro pejsky :) Na ty o Vánocích nesmíme zapomenout ❤.
Tak pokud ještě nevíte co k Vánocům, třeba vám něco z následujících tipů padne do oka :)

Přidala jsem i odkazy, aby každý mohl rychle kliknout a najít recept nebo podrobné info, ale eshopy jsem vybírala náhodně a všechny následující věci mám vyzkoušené a jsem s nimi 100% spokojená :)
Takže žádná reklama, ale u některých věcí i roky používání a spokojenosti. 
Taky je na fotkách vidět, že některé věci už jsou pěkně jetý :)

Myslím, že z téhle sklenice by měl Zdenda velkou radost. Já jsem je takhle barevně připravila jako zdobení na dort (takže měl pro tentokrát smůlu). Je to ideální dárek nejen pro milovníka sladkého, ale třeba i pro kamarádku, která ráda peče. Skvělé nejenom na ozdobení dortu, ale třeba i na cupcaky. Stačí přidat papírové košíčky a třeba vařečku a dárek je na světě.
Každopádně jsou úplně krásně roztomilé :)
A komu vadí barvy, samozřejmě není problém udělat pusinky jenom čistě bílé :)


PRO MILOVNÍKY KÁVY

Čerstvou kávu (zrnkovou nebo mletou) nasypete do dózy a víčko s ventilem stlačíte podle množství kávy v nádobě. Tím vytlačíte vzduch v nádobě a káva díky tomu zůstane krásně aromatická. Do nádoby se vejde přibližně 300 g kávy. Tuhle nádobku s sebou všude vozíme, je perfektní.

 Trochu jiný překapávač. Vložíte filtr, přidáte kávu, zalijete vodou a počkáte 3 minuty. Pak chytráček položíte na hrnek, tím se stlačí spodní ventil a káva se přefiltruje. Opět super věc na cesty, na víkend...Všude tam, kde si chcete vychutnat kávu a nespokojíte se s turkem nebo rozpustným kafem :)

s keramickými mlecími kameny. Třetí do party na cesty. Přiznávám, že ho Zdendovi občas kradu a melu si na něm perníkové koření :)

Tohle je moje pánev na steaky. 
A taky na Dutch baby pancake. Čím déle ji používáte, tím lepší je její nepřilnavost. Po čase se totiž začne zbarvovat do černa a tím i získává nepřilnavost. Přeci jen steaky nejíme tak často, takže mi k úplné černé ještě něco chybí. Ale je perfektní. Hodně těžká a díky tomu, že je celokovová, může i do trouby. Jenom pozor na údržbu. nesmí do myčky a po každém umytí se musí natřít olejem aby nezačala reznou.


Moje nejoblíbenější pánev na světě:) Mám ji doma, koupila jsem ji ségře, babičce a teď jsem si jí pořídila na chalupu. Podle mě má dokonalou velikost, výšku, má poklici, takže jí používám pořád. Na smažení, na omáčky na špagety, na rizota, na dušení plátků, prostě na všechno! Stojí 399,- a je to za ty peníze snad asi nejlepší kuchyňská investice. Kdybych si mohla vybrat jednu pánev, bude to určitě tahle.

Mám ráda ostré nože. Taky mám na prstech pár jizev :) A tenhle je pěkně ostrej a hlavně je krásnej.
A nože Fiskars ,
nejsou tak drahé a jsem s nimi spokojená.

Moje třetí ruka v kuchyni. Když jedu na delší dobu, vozím jí s sebou i na chalupu :) 

Zatímco na chalupě mám všechno modrobílé, doma červené. Je to taková střední, možná nižší váha mezi hmoždíři. Ale hmoždí dobře a navíc i krásně vypadá.

Mám plnou polici kuchařek. Kdybych měla vybrat jednu, musím vybrat tři
Kouzlo, Poklady a Klenoty české kuchyně. Když chci vařit českou klasiku, vařím jedině podle nich.
A zatím je jen jedno jídlo, které umím líp já a to je sekaná (to je drzost, co? :)))


KOŘENÍ
To se vždycky hodí. Maldonská uzená a ručně sbíraná francouzská sůl z Camargue se hodí na závěrečné dosolení jídla. Já je používám obě hlavně na steaky.
Provensálské koření v plechové krabičce je také krásný dárek. Z některých provensálských směsí je hodně cítit levandule (nebo je tam moc jiného koření), ale tahle směs je perfektně vyladěná.
Chlebové koření od Sonnentoru obsahuje kmín, koriandr a fenykl. Já ho moc ráda používám na pečení dalamánků. A pokud máte kolem sebe někoho, kdo rád peče, zkuste mu udělat takový balíček pro pekaře. Můžete do něj dát mouky, ošatku, útěrku a přibalit i krabičku s chlebovým kořením :)
A nakonec Koření od Antonína. Škoda, že nemá obchod i v Praze. Koření je balené v krásných papírových pytlíčkách nebo si můžete vybrat i skleničky (jak vidíte na obrázku). Mají i různé
dárkové sady koření, takže to si také myslím je moc pěkný dáreček.

se mi vždycky líbily. Akorát zabírají dost místa na lince. Teď je mám na chalupě, kde je místa dost. Omlouvám se za fotky vah, minutky a hodin jsou jen mobilní a strašně se mi v nich na váhy a minutku odráží tričko, ale teď po ruce jiné nemám :)

 Ve stejném stylu jsou i hodiny...

 ...a minutka, kterou mám v krémové barvě a na lednici vypadá fakt dobře. Dělá jí takovou retro:)

Mám obdélníkovou s vyndávacím dnem, pekla jsem v ní například tento nugátový koláč. Obecně jsou tyhle formy festovní, z pořádně silného kovu a vyndávací dno je perfektní při krájení koláčů.

A teď zase něco ručně vyráběného:



Nemáte dostatek pěkných skleniček na krém? Nevadí, našla jsem jich docela dost :) Stačí kliknout na obrázek, opět je v každém odkaz.
50 ml
60 ml hliníková s průhledným okýnkem


100 ml s hliníkovým víčkem
Skleněné dózy větší (cca 300 ml)

60 ml tmavé sklo (Ekokoza)




Já jsem na ocet použila broušenou lahvičku, v které původně byla sůl do koupele. Tak zkuste doma zapátrat. Třeba taky objevíte nějaký poklad, co by se dal využít :)
Skleněná karafa 260 ml

Můžete je udělat jako tyčinky. Ale zkuste je nakrájet na čtverečky. Jako bonbóny. Zabalit je potom můžete třeba do těchto sklenic:
skleněná dóza 300 ml

Skleněná dóza Kilner




pokud chcete darovat i nějaké vlastnoručně vyráběné pamlsky, možná se vám budou hodit tipy, do čeho je dát. A nemáte-li čas nějaký obal vyrobit, moc se mi líbí ty následující:
První pomoc pro mlsné pejsky

Skleněná dóza Snoopy 


Plechová krabice Snoopy

Bylo toho docela dost, ale už je to všechno:) Doufám, že se vám některý z mých tipů bude hodit a uděláte s ním někomu radost :-)

VESELÉ VÁNOCE !!!


Žádné komentáře :

Okomentovat