08 listopadu 2017

MĚSÍČKOVÝ KRÉM



Letos na jaře jsem se rozhodla, že si vyrobím měsíčkový krém. V květnu jsem zasela semínka a v říjnu jsem krém konečně dokončila :). Ale nebojte. Myslela jsem i na ostatní.
Sušený měsíček koupíte třeba TADY.
Dlouho jsem se rozhodovala, z čeho krém udělat. Vazelína se mi nelíbila od začátku. Sádlo se musí skladovat v lednici a navíc si fakt nedokážu představit, že si mažu obličej sádlem. Posledních pár let používám bambucké máslo. A jsem s ním naprosto spokojená. Na zimu je perfektní, na léto ho používám jen na noc. Rozhodla jsem se tedy pro bambucké máslo.
Strašně dlouho jsem hledala to pravé. Nakonec jsem objednala TADY (550g). Rozhodovala jsem mezi přírodním a rafinovaným, které by mělo být hladší. Nakonec zvítězilo přírodní. Nemám sice srovnání s rafinovaným, ale vždy si udloubnu kousek krému, nechám rozpustit v dlani a rozhodně v něm žádné kousky nebo hrudky nejsou. Takže odkaz je přímo bambucké máslo, které jsem koupila. Nakonec jsem to ze zajímavosti počítala a jeden krém, který má obsah víc jak 50 ml, je pouze z přírodního bambuckého másla a měsíčkových květů, vyšel na 50 kč. A to je super, co myslíte?

Měsíček lékařský se nejmenuje lékařský jen tak. Na kůži má hojivé, protizánětlivé a protiinfekční účinky. A když k němu přidáme bambucké máslo, které zjemňuje a hydratuje pokožku. Navíc má také protizánětlivé a hojivé účinky a při pravidelném a dlouhodobém používání pomáhá i s vráskami, co víc si přát. Myslím, že nesmyslně drahé krémy se můžou jít zahrabat :)

Ingredience:
550 g bambuckého másla
100 g sušených květů měsíčku lékařského

Postup:
  • Bambucké máslo vložte do hrnce na vaření mléka - s dvojitým dnem. Nebo ho dejte do misky nad vodní lázeň. Pomalu ho zahřívejte až do rozpuštění a přidejte měsíčkové květy. Vypněte a nechte vychladnout. 
  • Takhle opatrně a pomaličku máslo společně s heřmánkem zahřívejte každý den, obden, jak si vzpomenete. Nikdy ho nevařte. Stačí pouze rozpustit, chvilku nechat mírně zahřívat a vypnout.
  • Krém jsem zahřívala denně nebo obden skoro 3 týdny. Až dostal pěkně žlutou barvu.
  • Poslední den krém zahřejte a přeceďte přes cedník vyložený jemným fáčem do čistých kelímků. Zbytky měsíčku také nezapomeňte vyždímat, je v nich spousta másla. Osvědčil se mi na to takový ten starý lis na brambory. Ale určitě to půjde i přes cedník :)

Žádné komentáře :

Okomentovat