20 září 2015

RUSTIKÁLNÍ BAGETA


Po dlouhé době jsem pekla pečivo. Snadnou bagetu ze špaldové mouky. 
Pokud chcete, špaldovou mouku můžete vyměnit i za hladkou pšeničnou. 
Tmavou barvu bagetě totiž nedodává ani tak mouka jako balzamikový krém.

Ingredience:
na 3 bagety
500g špaldové mouky
370ml ledové vody
25g balzamikového krému (ne ocet!!!)
15g čerstvého droždí
10g soli
1 lžíce olivového oleje

Postup:
  • Do mísy nalijte ledovou vodu, přidejte i balzamikový krém a promíchejte. Přisypte mouku, rozdrobené droždí, sůl a olej a nejlépe s pomocí robotu vypracujte těsto.
  • Těsto vložte do mísy vytřené olejem, přetáhněte potravinovou folií a nechte 2 hodiny kynout.
  • Vykynuté těsto vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a posypaný moukou. Rukama těsto po plechu roztáhněte na obdélník asi 3 cm vysoký. Těsto se hodně lepí, posypávejte ho podle potřeby moukou. 
  • Obdélník těsta rozkrájejte po délce na 3 stejné části. Každou část těsta stočte, jako když ždímáte hadr, ale samozřejmě ne takovou silou :)
  • Vzniklé bagety poprašte moukou a nechte 30 minut kynout.
  • Pečte na 180°C přibližně 20-25 minut.


6 komentářů :

  1. Bagetka vypadá mňamózně! :) Srdečně zvu tebe i všechny tvé čtenářky ke mně na blog. Mimo jiné na giveaway o filtrační konvici Brita se třemi náplněmi a dvě vstupenky na veletrh ForGastro & Hotel. :)
    Giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. Šlo by krém vynechat? obávám se , že u nás nic jiného než ocet k sehnání není :/ Děkuji

    OdpovědětVymazat
  3. Ocet do těsta určitě ne. Bagetu jsem bez krému nikdy nepekla, tak nevím jak by dopadla. Ale krém se dá sehnat v běžných obchodech (kaufland, tesco..atd) a mívají ho i ve vietnamských večerkách..

    OdpovědětVymazat