Pokud chcete, špaldovou mouku můžete vyměnit i za hladkou pšeničnou.
Tmavou barvu bagetě totiž nedodává ani tak mouka jako balzamikový krém.
Ingredience:
na 3 bagety
500g špaldové mouky
370ml ledové vody
25g balzamikového krému (ne ocet!!!)
15g čerstvého droždí
10g soli
1 lžíce olivového oleje
Postup:
- Do mísy nalijte ledovou vodu, přidejte i balzamikový krém a promíchejte. Přisypte mouku, rozdrobené droždí, sůl a olej a nejlépe s pomocí robotu vypracujte těsto.
- Těsto vložte do mísy vytřené olejem, přetáhněte potravinovou folií a nechte 2 hodiny kynout.
- Vykynuté těsto vyklopte na plech vyložený pečícím papírem a posypaný moukou. Rukama těsto po plechu roztáhněte na obdélník asi 3 cm vysoký. Těsto se hodně lepí, posypávejte ho podle potřeby moukou.
- Obdélník těsta rozkrájejte po délce na 3 stejné části. Každou část těsta stočte, jako když ždímáte hadr, ale samozřejmě ne takovou silou :)
- Vzniklé bagety poprašte moukou a nechte 30 minut kynout.
- Pečte na 180°C přibližně 20-25 minut.
Ta vypadá krásně!
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
děkuju ;-)
VymazatBagetka vypadá mňamózně! :) Srdečně zvu tebe i všechny tvé čtenářky ke mně na blog. Mimo jiné na giveaway o filtrační konvici Brita se třemi náplněmi a dvě vstupenky na veletrh ForGastro & Hotel. :)
OdpovědětVymazatGiveaway
Děkuju, podívám se ;-)
VymazatŠlo by krém vynechat? obávám se , že u nás nic jiného než ocet k sehnání není :/ Děkuji
OdpovědětVymazatOcet do těsta určitě ne. Bagetu jsem bez krému nikdy nepekla, tak nevím jak by dopadla. Ale krém se dá sehnat v běžných obchodech (kaufland, tesco..atd) a mívají ho i ve vietnamských večerkách..
OdpovědětVymazat