20 prosince 2017

BOUNTY KULIČKY

Z Rafaelo kuliček se malou obměnou stanou Bounty kuličky. Vůbec se nemůžu rozhodnout, které mám radši, protože miluju všechno, co je s kokosem. Letos máme oboje a je to perfektní snadné cukroví, které hravě zvládnete i takhle na poslední chvíli:)

Počet kuliček je orientační, ale Bounty kuličky dělám menší než Rafaela.


Ingredience
na cca 60 kuliček

1 konzerva slazeného Salka
200 g strouhaného kokosu


+ rozpuštěná čokoláda na polití

+ párátka a kus polystyrenu

Postup:

  • V míse smíchejte Salko a kokos. Misku přetáhněte potravinovou fólií a nechte přes noc v lednici. Salko se do kokosu pěkně vsákne a kuličky vám pak půjdou koulet o hodně líp.
  • Lžičkou odebírejte kousky těsta a koulejte kuličky. Pokud se vám těsto bude už hodně lepit na ruce, stačí si je umýt a zase to půjde dobře.
  • Hotové kuličky obalte v rozpuštěné čokoládě. Každou napíchněte na párátko (stačí jenom zlehka napíchnout, ať jde potom párátko dobře vyndat), ponořte do rozpuštěné čokolády a zapíchněte do polystyrenu. Hotové kuličky dejte do chladu zatuhnout, nakonec párátka vyndejte.

2 komentáře :

  1. Zdravím, jak přesně děláte tu cokoladovou polevu? Ja ji udelala z ledových kastanu a tuku a bohužel nic moc ��

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, já s tím docela bojuju🤔. Samotná čokoláda je hodně hustá (Z kaštanů jsem ji nikdy nezkoušela). Osvědčilo se mi k čokoláda přidat trochu kokosového oleje nebo tuku omega. No...oboje se moc nedoporučuje jako zdravé, to vím. Kokos.olej je navíc z polevy cítit, to ale zrovna v tomto případě nevadí. Pokud Vám nevadí ztužený tuk, můžete rozehřát ve vodní lázni malou tabulku čokolády a přidat 1 plnou lžíci ztuženého tuku *ev.kokos.oleje...Čokoláda nebude tak hustá a krásně kuličky obalí 😊

      Vymazat