čtvrtek 7. prosince 2017

BÁBOVKA S JABLKY, OŘECHY A ČOKOLÁDOU


Když postavíte doprostřed stolu bábovku, musíte uznat, že i když se bábovka zdá jako obyčejný moučník, působí slavnostně a krásně. Tahle je díky jablíčkům vláčná a plná ořechů a čokolády.

Ingredience:

150 g hladké špaldové mouky
2 lžíce prášku do pečiva
80 g třtinového cukru
60 g čokolády na vaření
60 g vlašských ořechů
150 g strouhaných jablek  (2 malá jablka)
3 vejce - zvlášť žloutek a bílek
špetka soli
100 ml mléka
100 ml oleje

+ máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy

Postup:
  • Jablka oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Čokoládu a ořechy posekejte nahrubo. Bílky společně se špetkou soli ušlehejte do pevného sněhu.
  • Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko.
  • Do těsta vmíchejte čokoládu a ořechy a nakonec opatrně i sníh z bílků.
  • Formu vymazejte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a na 170°C pečte přibližně 45 minut. Propečení kontrolujte špejlí, po zapíchnutí se na ní nesmí těsto lepit.

Žádné komentáře :

Okomentovat