12 října 2015
08 října 2015
04 října 2015
30 září 2015
26 září 2015
22 září 2015
BOCHÁNKY GUA BAO
Po různém masu, zelenině, jarních závitcích a Dim Sum knedlíčcích. Vypadalo to, že už všichni jsou totálně přejedení a nic se do nich nevejde.
Ale bochánky mizely takovou rychlostí, že jsem pro sebe ukořistila jenom jeden :)
20 září 2015
13 září 2015
OPLATKÁČ
Snadný moučník bez pečení, ale pozor, potřebuje dobře uležet. Minimálně do druhého dne.
Aby se dobře rozležel, používám stejnou fintu jako u medových perníčků. Oplatkáč dám do krabice a vložím k němu pár jablek.
10 září 2015
SUŠENÁ RAJČATA V OLIVOVÉM OLEJI
Jak jste si určitě všimli, letošní velká úroda rajčat se poslední dobou tady na blogu pěkně promítá.
Ale tohle je už poslední recept z rajčat. Aspoň pro letošní rok.
08 září 2015
05 září 2015
03 září 2015
02 září 2015
26 srpna 2015
GEMISTA - ŘECKÁ PLNĚNÁ ZELENINA
Tradiční řecké jídlo, které najdete na jídelním lístku téměř každé taverny. Gemista znamená řecky plněný a plněné si můžete dát papriky, rajčata, lilky nebo třeba cukety.
Ať už zvolíte cokoli, určitě si pochutnáte :)
24 srpna 2015
GRILOVANÁ KRKOVIČKA V PIVNÍ MARINÁDĚ
Přes rok tenhle kousek masa vlastně vůbec nekupuju. Ale v létě jeho spotřeba vždycky vzroste.
Protože na grilu je to prostě jedno z nejlepších mas.
To musím uznat, i když tlustý nejim, ale to se dá naštěstí vykrájet :)
20 srpna 2015
16 srpna 2015
ŘECKÉ SOUVLAKI A TZATZIKI
Souvlaki jsou malé kousky masa natěsno napíchané na špejli, marinované a grilované. Výborně se k nim hodí tzatziki. Směs hustého řeckého jogurtu a okurek. Souvlaki a tzatziki prostě patří na talíři k sobě :) I když tzatziki můžete podávat i samotné jako předkrm.
A jak na to?
13 srpna 2015
GRILOVANÁ POLENTA
V poslední době jsem si oblíbila polentu. Je to kukuřičná kaše, kterou můžete používat jako přílohu (nedávno jsem ji použila jako polentový knedlík ke králíkovi) nebo ji můžete různě dochucovat, nechat ztuhnout a pak krájet a kousky opékat nebo grilovat a společně se salátem podávat jako hlavní chod.
24 července 2015
22 července 2015
18 července 2015
OKURKOVÁ KOLEČKA S LOSOSEM
Taky máte rádi na jednohubce málo rohlíku a hodně oblohy? Tak to vám okurkové jednohubky přijdou vhod. Nepotřebujete na ně totiž vůbec žádný rohlík :)
LETNÍ SMOOTHIE
Dva nejlepší smoothie mixy za červen a červenec - nemohla jsem se rozhodnout!
Smoothie dělám denně k snídani a vždycky si oblíbím nějakou kombinaci a na ní pak klidně pár týdnů ujíždím :) Milovníci smoothie, zkuste tuhle kombinaci. Je letní a moc dobrá.
Smoothie dělám denně k snídani a vždycky si oblíbím nějakou kombinaci a na ní pak klidně pár týdnů ujíždím :) Milovníci smoothie, zkuste tuhle kombinaci. Je letní a moc dobrá.
15 července 2015
08 července 2015
TŘEŠŇOVÝ CLAFOUTIS
Vypadá jako bublanina, ale chutná jinak.
Clafoutis je francouzský dezert, který je známý už z 19.století. Tradičně se peče v misce vytřené máslem s višněmi nebo třešněmi pokrytými vrstvou těsta. Clafoutis z Limousine se peče s nevypeckovanými třešněmi, pecky obsahují amygdalin, který se během pečení uvolňuje a dodá dezertu intenzivní chuť podobnou mandlím. Protože peču Clafoutis z mandlové mouky, s klidným svědomím do něj třešně vypeckovávám :)
Clafoutis je nejlepší ještě vlažný s kopečkem šlehačky.
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)