sobota 21. května 2016

PERNÍKOVÝ BANÁNOVÝ CHLEBÍČEK


Co pro mě znamenají tři hodně zhnědlé banány na míse? Jasné znamení, že mám upéct banánový chlebíček.
Podle mých sladkých receptů je poznat, že mám ráda perník. Třeba jako perníkové muffiny nebo perník z dýně (ten je můj hodně oblíbený). Naposledy jsem se rozhodla přidat perníkové koření i do banánového chlebíčku. Přidávám ho jako nový recept, protože se trošku liší ve složení. Místo zákysu jsem použila mléko. Ale pokud máte doma zrovna zákys, rozhodněte se sami. Do těsta jsem přidala moje vlastní namleté perníkové koření, pokud si ho také radši melete sami, recept najdete ZDE. Je to směs více receptů, hodících se jako jedlé dárky a jeden z nich je perníkové koření. 

Ingredience:
300 g špaldové mouky
40 g třtinového cukru
1 prášek do pečiva
2 vejce
100 g másla
150 ml mléka
3 přezrálé banány (čím přezrálejší, tím lepší)
60 g vlašských ořechů
60 g čokolády (použila jsem Callebault)
1 vrchovatá lžíce perníkového koření

Postup:
  • V jedné míse smíchejte mouku s kypřícím práškem, perníkovým kořením a třtinovým cukrem.
  • Ve druhé míse vidličkou rozmačkejte banány na kaši. K rozmačkaným banánům přidejte 2 vejce, mléko a rozpuštěné máslo. 
  • Ořechy posekejte na menší kousky. Do mísy se sypkou směsí vmíchejte banánovou kaši, přidejte ořechy a čokoládové kousky a vše dobře promíchejte.
  • Formu na chlebíček vyložte pečícím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 170°C 30-40 minut. Před koncem pečení zkuste píchnout dovnitř špejli. Těsto se na ní nesmí lepit. 
Čokoládu Callebault mléčnou, hořkou i bílou koupíte v Chefshopu 


2 komentáře :