pondělí 16. května 2016

KALAMÁTA BURGER


Mám tady poslední recept pro blogerky.cz.
Nemohla jsem se rozhodnout který a tak jsem nakonec vybrala top 5 receptů.
Je poslední soutěžní, ale určitě ne poslední s balzamikovým krémem Kalamáta Papadimitriou :)
Jak se říká, nejlepší nakonec. A z receptů, které jsem vyzkoušela to byl jednoznačně tenhle burger.
Nad burgrem jsem přemýšlela od začátku. Balzamika Kalamáta Papadimitriou jsou řecké. Tak mne napadl burger v řeckém stylu. Maso, BBQ balzamiko, olivová tapenáda - z kalamáta oliv a feta. Miluju Řecko a nikde jinde jsem nebyla tolikrát a tak jsem možná zaujatá, ale tenhle burger je prostě boží :)
Navíc, jak uvidíte dole pod receptem na fotkách, BBQ balzamiko jsme použili při grilování i do dalších hamburgerů. Byla to klasika: maso s libečkem, hořčice, bbq balzamiko, cheddar, okurky, rajčata a salát. A domácí burgerové housky, recept najdete TADY.

Další recepty s Kalamáta Papadimitriou balzamikovými krémy:
MEDAILONKY SE SALÁTEM A CHILLI BALZAMIKOVÝM KRÉMEM
SALÁT S GRILOVANÝM SÝREM A CHILLI BALZAMIKOVÝMI PERLIČKAMI
PEČENÉ KUŘECÍ PALIČKY S CHILLI BALZAMIKOVÝM KRÉMEM
FOCACCIA PLNĚNÁ KACHNÍMI PRSY S BBQ BALZAMIKOVÝM KRÉMEM

Ingredience:
5 hamburgerů
maso:
600 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
2 lžíce drobně posekaného libečku
1 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
sůl, čerstvě mletý pepř

olivová tapenáda:
100 g vypeckovaných kalamáta oliv
2 ančovičky
1 drcený stroužek česneku
1 lžíce kaparů
1 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce olivového oleje
čerstvě mletý pepř

dokončení:
BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
červená cibule, na tenká kolečka
rajčata, na tenké plátky
sýr feta
sušené oregano
polníček

Postup:
  • Nejdříve upečte burgerové housky. Snadný recept najdete TADY, je to náš nejoblíbenější recept na hamburgerové housky.
  • Připravte olivovou tapenádu. Všechny ingredience jednoduše rozmixujte.
  • Mleté maso osolte, opepřete, přidejte libeček a bbq balzamiko a vše dobře promíchejte. Z masa udělejte 5 burgerů. Každý ogrilujte na grilu nebo grilovací pánvi.
  • Rozkrojte housky a také je opečte na řezných stranách.
  • Spodní housku potřete BBQ balzamikem, přidejte vrstvu olivové tapenády, maso, rozdrobenou fetu posypanou oreganem, plátek rajčete, pár koleček cibule, polníček a navrch horní část housky.













6 komentářů :

  1. Odpovědi
    1. Moc děkuju!! To testování bylo super! Na všem jsme si pochutnali, ale burgery byly něj!
      (Aaaa tady něco smrdí) :-D

      Vymazat
  2. Dnes jsem nakoupila kalamata balzamika a už jsem připravila salát s medaulonky a kůře s ryzí. Děkuji za skvělý blog s výbornými recepty :-) bistro32 je můj top blog !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!!! Mám radost, že vám podle Bistra chutná :-)

      Vymazat
  3. Super tip na burger :) Mně testování také moc bavilo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :) S fetou a olivami je to zase úplně jiná chuť. A testování byla zábava, to je pravda. Každý den jsme si na něčem pochutnali :)

      Vymazat