16 května 2016

FOCACCIA PLNĚNÁ KACHNÍMI PRSY S BBQ BALZAMIKOVÝM KRÉMEM


Předposlední recept pro blogerky.cz do soutěže s balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou.
Domácí focaccia plněná sous vide kachními prsy, zavakuovanými společně s BBQ balzamikovým krémem.

Inredience:
na 2 plněné focaccie
1 kachní prso
1 lžíce BBQ balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
sůl

rajčatová salsa:
200 g (cherry) rajčat
1/4 malé červené cibule
sůl, pepř
pár kapek olivového oleje

focaccia
500g hladké mouky
400ml vlažné vody
1/2 droždí
+1 lžíce soli
olivový olej (asi 50ml)

na dokončení:
BBQ balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou
čerstvý baby špenát
klíčky, použila jsem brokolici a ředkvičky

Postup:
  • Kůži na kachním prsu nařežte do mřížky, osolte a potřete lžící balzamikového bbq krému. Zavakuujte a nechte v sous vide lázni na 60°C 2-4 hodiny (nechala jsem 3 hodiny). Pokud budete kachní prsa připravovat klasicky na pánvi, nechte je pár hodin předem potřené balzamikem. Po vyndání z vakuovacího sáčku prsa opečte na kůži. 
  • Upečte focacciu, Ve vlažné vodě rozmíchejte droždí. Do mísy připravte mouku, vlijte vodu s droždím a vypracujte těsto.Plechy, na kterých budete focacciu péct vyložte pečícím papírem. Těsto rozdělte (množství je na jeden velký plech - obdelníková velká focaccia, nebo na dvě menší - kulaté) a lehce pomoučněte. Rukama ho upravte do správného tvaru a tloušťky - asi 2 cm. Nechte v teple kynout 30 minut.Po 30 minutách udělejte do těsta pomocí prstů důlky, povrch těsta pokapejte olivovým olejem (50ml) a povrch osolte.Pečte na 230°C dozlatova, asi 15 minut.
  • Připravte rajčatovou salsu. Rajčata pokrájejte nadrobno, stejně jemně pokrájejte i cibuli. Vše ještě na prkénku posekejte, ať je opravdu na co nejmenší kousky. Osolte a opepřete a dejte vykapat na cedník. Těsně před plněním do salsy přidejte pár kapek olivového oelje a promíchejte.
  • Z upečené focaccie uřízněte dva obdélníky, velikost jakou chcete mít na porci. Buď ji můžete rozříznout a naplnit a nebo - pokud je nižší - na dvě porce uřízněte čtyři obdélníky a dejte dva a dva na sebe.
  • Spodní část potřete bbq balzamikovým krémem, dejte vrstvu rajčatové salsy, tenké plátky kachních prsou, lístky špenátu a čerstvé výhonky. Přiklopte horní částí. 

Žádné komentáře :

Okomentovat