05 května 2016

ČOKOLÁDOVÁ PĚNA


Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus :)
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás :) 
Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte :) 

Ingredience:
na 4 skleničky
2 vejce
70 ml smetany ke šlehání
špetku mleté vanilky
20 g třtinového cukru

+ podle chuti ovoce na ozdobu, např.maliny

Postup:

  • Nad vodní párou rozpusťte čokoládu. Dejte chladnout stranou.
  • Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou a ušlehejte do světlé pěny.
  • V další misce zvlášť ušlehejte bílky a v další misce ušlehejte šlehačku.
  • K tekuté, ale už ne moc teplé čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky, poté i šlehačku a nakonec opatrně i sníh. 
  • Pěnu nandejte do skleniček a nechte 1 hodinu vychladit v ledničce. Podle chuti ozdobte ovocem. 
Čokoládu Callebaut koupíte v Chefshopu, odkaz ZDE :)




Žádné komentáře :

Okomentovat