15 května 2016

PEČENÉ KUŘECÍ PALIČKY S CHILLI BALZAMIKOVÝM KRÉMEM


Pečené kuřecí paličky s balzamikovou marinádou jsou dalším receptem v blogerské soutěži s blogerky.cz, testování balzamikových krémů Kalamáta Papadimitriou.
Myslím, že do soutěže stačil jenom jeden recept. Já jsem ale krémy chtěla pořádně vyzkoušet a navíc jsou opravdu dobré. Použít se dají nejenom na saláty, ale i do marinád, no ještě uvidíte další recepty :) Když to shrnu, doma se neztratí. Zvlášť teď při grilovací a salátové sezóně je můžete používat denně a vylepšovat s nimi saláty, marinády nebo grilovaná masa :)

Další recepty s Kalamáta Papadimitriou balzamikovými krémy:
MEDAILONKY SE SALÁTEM A CHILLI BALZAMIKOVÝM KRÉMEM
SALÁT S GRILOVANÝM SÝREM A CHILLI BALZAMIKOVÝMI PERLIČKAMI
KALAMÁTA BURGER
FOCACCIA PLNĚNÁ KACHNÍMI PRSY S BBQ BALZAMIKOVÝM KRÉMEM

A teď už k paličkám:

Ingredience:
5-6 porcí
15 kuřecích paliček
3 středně velké cibule + trochu oleje na opečení
marináda:
4 lžíce chilli balzamika Kalamáta Papadimitriou
3 lžíce sojové omáčky
3 lžíce oleje
3 stroužky česneku
50 g čerstvého zázvoru
šťáva z půlky citrónu
půl lžičky soli

Postup:

  • Připravte marinádu. V míse smíchejte balzamiko, sojovou omáčku, olej, prolisovaný česnek, nastrouhaný zázvor, citrónovou šťávu a sůl. Do mísy vložte kuřecí paličky a rukama dobře promíchejte, ať je marináda na každém kousku masa.
  • V pánvi na trošce oleje opečte nadrobno pokrájenou cibuli. Dozlatova opečenou cibuli přidejte k paličkám a opět promíchejte.
  • Paličky dejte do pekáčku, podlijte 1,5-2 dcl vody, přiklopte a pečte 45 minut na 200°C. Pak odkryjte a ještě dopečte 20-30 minut. Během dopékání každou paličku otočte, ať je ze všech stran krásně opečená.
  • Jako přílohu jsem zvolila divokou rýži. 





Žádné komentáře :

Okomentovat