12 května 2016

ZELENINOVÝ SALÁT S GRILOVANÝM SÝREM A CHILLI BALZAMIKOVÝMI PERLIČKAMI

Druhý recept do soutěže s portálem blogerky.cz a balzamikovými krémy Kalamáta Papadimitriou.
Doma jíme saláty rádi. Často je připravuji místo večeře, takže k zelenině ještě něco přidám. Třeba grilovací sýr a pikantní chilli balzamikové perličky.
Stejně jako Kalamáta Papadimitriou balzamikové krémy jsou původem řecké, i grilovací sýr Halloumi je řecký. Vyrábí se hlavně na Kypru. A s chilli balzamikem se proto kamarádí :)
Ingredience:
2 porce
Salát:
5 cherry rajčat
0,5 okurky
1 menší mrkev
2 menší bílé (světle zelené) papriky
5 ředkviček
hrst výhonků (použila jsem řeřichu, brokolici a ředkvičky)
1 jarní cibulku
olivový olej
sůl, pepř

+ 200 g grilovacího sýra Halloumi

Perličky:
25 ml chilli balzamikového krému Kalamáta Papadimitriou
1 plátek želatiny

+vyšší sklenice plná vychlazeného oleje (např. řepkového)

Postup:

  • Nejdříve dejte do mrazáku vychladit vyšší sklenici plnou oleje. Perličky se do oleje kapou a olej musí být studený aby hned ztuhly. Po přecezení od perliček se dá olej opět normálně použít.
  • Plátek želatiny vložte do misky a zalijte vodou. V mini kastrůlku zahřejte balzamiko krém, až se na něm začnou dělat bubliny. Odstavte z plamene a přidejte namočený (scezený) plátek želatiny. Dobře rozmíchejte, želatina se rozpustí.
  • Vyndejte sklenici se studeným olejem a kapejte do něj balzamiko s želatinou. Já jsem použila injekční stříkačku, ale můžete balzamiko jenom pomalu kapat do oleje lžičkou. Pár minut nechte ještě ve studeném oleji a potom perly přeceďte.
  • Připravte salát. Pokrájejte zeleninu, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a rozdělte na talíře, nakonec ještě přidejte výhonky a posypejte balzamikovými perličkami.
  • Grilovací sýr pokrájejte na plátky a každý plátek ogrilujte. Položte na salát.
Dobrou chuť :)



Žádné komentáře :

Okomentovat