![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjqrjCnl7XKfqsAyfmH9bDo9Wy2kvQuKpFqXl2rO-vKVBFZf_1B0EZjne3TlOHA8ayo_D5VKjd9h4QsneqvnYeNoh9fjxYx1lAABpM0Saqy3zODMQwaCmhiOrIcARfKYWcPeClNayPKHJuF/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Pokud znáte smrkovou sůl jenom jako přísadu do koupele, je čas zkusit ji i ochutnat. Samozřejmě, že ne přímo tu koupelovou, ale mám tady jeden rychlý a supersnadný recept na sůl s mladými smrkovými výhonky, kterou využijete nejenom při grilování.
Výrobou této soli si každý rok v květnu připomenu Vánoce. Při sušení se totiž z trouby line přesně ta vůně, jako když si domů v prosinci přinesete stromeček.
Ingredience:
100 - 150 g mladých smrkových výhonků
300 g soli
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjZad-uoPhtJb4d1Mz3UyXlC4ilG9q9uRbKAgnY2u-2W0JBsuRBeatZrW28TlO7_naDJfnhKEYmtYV1MObg78XXXyiMuXt9qPKQnbqR9rfikudU7fzL6pxhmlabVkoZC_0IjguYMOzag51B/s200/1464110067597.jpg)
Postup:
- Sůl společně se smrkovými výhonky vložte do nádoby kuchyňského robota a rozmixujte najemno.
- Směs vsypte na plech vyložený pečícím papírem a hodinu sušte v troubě vyhřáté na 80°C. Během sušení párkrát promíchejte.
- Nechte vychladnout a vsypte do uzavíratelné nádoby. Skladujte jako běžnou sůl.
- Smrková sůl se výborně hodí na dochucení grilovaných steaků, ale skvělá je i na čerstvý křupavý chleba, namazaný máslem :)
Ahoj, jaký druh smrku je nejlepší použít?:) normálně ztepilý? Předem děkuji za odpověď!;)
OdpovědětVymazatAno, ten obyčejný smrček 😉. Ale radši ne že školky, tam bývají stříkané ;-)
Vymazat