20 prosince 2020

PERNÍČKY S MANDLÍ









Nečekejte tradiční perníčky (na ty najdete recept tady). Tyhle jsou hřebíčkové a místo zdobení polevou se zdobí jenom mandlemi. 


Ingredience:

na 4 plechy

1 vejce

140 g cukru

140 g másla

210 g mouky

půl lžičky mletého hřebíčku

špetka skořice


+ rozšlehané vejce na potření

+ mandle na ozdobu


Postup:

  • Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto a zabalené ve fólii nechte do druhého dne odpočívat v lednici.
  • Druhý den těsto rozválejte na plát vysoký přibližně 3mm a vykrajujte tvary.
  • Každý kousek ozdobte mandlí a potřete rozšlehaným vejcem (nebo pokud máte zbylý bílek, stačí potřít jen bílkem)
  • Pečte na 160°C do světle zlaté barvy.







Žádné komentáře :

Okomentovat