17 června 2014

VEPŘOVÉ V MRKVI





Ingredience na 4-6 porcí:
900g vepřové plece
500g mrkve
1 cibule
3 lžíce másla
900ml vývaru
1 lžíce hladké mouky
špetka muškátového oříšku
lžička drceného kmínu
sůl, pepř

Postup:
Na másle orestujte cibuli nakrájenou nadrobno,
přidejte na kostky nakrájené maso a opečte ho ze všech stran.
Opečené maso zaprašte moukou, krátce orestujte a zalijte větší částí vývaru.
Osolte, opepřete, přidáme muškátový oříšek a drcený kmín a pod pokličkou dusíme 40 minut.

Po 40 minutách maso ochutnejte, mělo by být už skoro úplně měkké. Přidejte na kolečka nakrájenou mrkev a zbytek vývaru a duste dokud není mrkev měkká, asi 15-20 minut.


 



Žádné komentáře :

Okomentovat