16 června 2014

QUICHE S PÓRKEM A ANGLICKOU SLANINOU


Začneme základním těstem jako na quiche s chřestem
http://bistro32.blogspot.cz/search/label/Quiche


Na průměr formy 25cm budeme potřebovat:
180g hladké mouky
80g másla
2 lžíce studené vody
lžička soli


Všechny ingredience zpracujeme ve vláčné těsto a dáme na cca 30 minut do lednice. Líp se s ním potom pracuje. Vychlazené těsto rozválíme a dáme do koláčové formy tak, aby okraje trochu přečnívaly. Přebytky ořízneme.
Formu nevymazáváme, těsto je máslové a nepřilepí se.
Troubu si předehřejeme na 190°C.
Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a nasypeme přiměřeně fazolí, které při předpékání zajistí aby se těsto nenafouklo.
Předpékání těsta zase děláme proto, aby náplň nepředpečené těsto nerozmáčela.
Když máme zatíženo, dáme těsto do trouby na 10 minut.
Po 10 minutách sundáme fazole, těsto potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a dáme ještě na 5 minut do trouby (už bez fazolí:-) a snížíme teplotu na 160°C.

Tentokrát jsem neměla fazole a jako zátěz jsem na pečící papír položila o něco menší pokličku než je koláčová forma a úplně to stačilo :-)

Těsto máme předpečené a jdeme na náplň...

Ingredience na náplň:
10dkg anglické slaniny
1 pórek
3 vejce
200g šlehačky 
sůl, pepř špetka muškátového květu
8dkg strouhaného sýra (tentokrát jsem použila cheddar)
čerstvý tymián

Pórek a slaninu nakrájíme a na pánvi necháme lehce změknout.
Smícháme šlehačku s vejci, přidáme slaninu s pórkem a strouhaný sýr.
Přidáme muškátový květ, sůl, pepř a lístky tymiánu.

Směs nalijeme na předpečené těsto a v troubě na 160°C pečeme asi 20 minut.



Žádné komentáře :

Okomentovat