25 června 2014

BUBLANINA



Možná to tak děláte běžně, ale já nahradila olej rozpuštěným máslem, když jsem jednou šla péct bublaninu a zjistila, že mám doma jenom olej olivový.
Do té doby jsem totiž znala bublaninu jenom olejovou.
Ale od té doby nedělám jinou než máslovou.
Krásně nadýchaná a voňavá bublanina. Uvedené množství stačí na koláčovou formu s průměrem 25-28 cm.


Ingredience:


60g polohrubé mouky
60g hladké mouky
0,5 prášku do pečiva
2 vejce
60g cukru
100ml mléka
40g másla
pár kapek vanilkového extraktu
máslo+mouka na vymazání formy
ovoce (jahody, třešně, višně, rybíz...)

Postup:
  • Z bílků vyšleháme sníh.
  • Rozpustíme máslo a smícháme ho s mlékem.
  • V míse smícháme obě mouky s cukrem a práškem do pečiva, přilijeme máslo s mlékem, žloutky, extrakt, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.
  • Nalijeme do vymazané a vysypané formy a ozdobíme ovocem.
  • Na 170°C pečeme asi 15-20 minut.




Žádné komentáře :

Okomentovat