středa 25. června 2014

BUBLANINA




Možná to tak děláte běžně, ale já nahradila olej rozpuštěným máslem, když jsem jednou šla péct bublaninu a zjistila, že mám doma jenom olej olivový.
Do té doby jsem totiž znala bublaninu jenom olejovou.
Ale od té doby nedělám jinou než máslovou.
Krásně nadýchaná a voňavá bublanina. Uvedené množství stačí na koláčovou formu s průměrem 25-28 cm.



Ingredience:

60g polohrubé mouky
60g hladké mouky
0,5 prášku do pečiva
2 vejce
60g cukru
100ml mléka
40g másla
pár kapek vanilkového extraktu
máslo+mouka na vymazání formy
ovoce (jahody, třešně, višně, rybíz...)

Postup:
Z bílků vyšleháme sníh.
Rozpustíme máslo a smícháme ho s mlékem.
V míse smícháme obě mouky s cukrem a práškem do pečiva,

přilijeme máslo s mlékem, žloutky, extrakt, promícháme a nakonec přidáme sníh z bílků.
Nalijeme do vymazané a vysypané formy a ozdobíme ovocem.
Na 170°C pečeme asi 15-20 minut.




Žádné komentáře :

Okomentovat