20 února 2016

POMAZÁNKA Z UZENÉ MAKRELY



Domácí pomazánky jsou nejlepší a tohle je jedna z nejoblíbenějších.
Když jí udělám, většinou padne už k snídani, občas zbude trošku na večer, ale to už je málo a ať jí udělám jakékoliv množství, měla bych jí udělat rozhodně o něco víc :)) 

Ingredience:
jedna celá, cca 200 g  uzená makrela
šťáva ze  1/4 citrónu
1/2 střední červené cibule
1 zarovnaná lžička dijónské hořčice
sůl, pepř

Postup:
  • Maso z makrely oberte, vyndejte všechny kosti a rozkrájejte na malé kousky.
  • Dejte do mísy, přidejte všechny ostatní ingredience a vše dobře promíchejte.
  • Nejlepší je, nechat pomazánku odležet do druhého dne. Mažte na chleba a hojně posypejte čerstvými klíčky, řeřichou, pažitkou nebo třeba posekanou jarní cibulkou.
TIP: Červenou cibuli můžete vyměnit za jarní cibulku a makrelu za tuňáka (v konzervě)


Žádné komentáře :

Okomentovat