neděle 7. února 2016

KUŘECÍ KUNG PAO


Jak se zpětně dívám na blog, naše nejoblíbenější jídla jsou polévky a asijská kuchyně.
Kuřecí kung pao je jedno z nejoblíbenějších jídel mého manžela.
Při vaření krájím chilli a manžel radí: "Víc!! Dej tam ještě jednu, a semínka taky" :))

Kung pao nejčastěji jíme s rýží, ale zkoušela jsem ho i s nudlemi a taky to bylo moc dobré. 

Ingredience:
4-5 porcí
600 g kuřecích stehenních řízků
1 vejce
40 g solamylu
3 chilli papričky
80 g nesolených arašídů
2 jarní cibulky
1 lžíce strouhaného zázvoru
sádlo na smažení

zálivka:
6 lžíce sojové omáčky
3 lžíce čínského vína šao-sing
špetka třtinového cukru
200 ml kuřecího vývaru

namočený škrob:
100 ml vody
1 lžíce solamylu

Postup:
  • Připravte namočený škrob. Do hrnku vsypte solamyl a zalijte ho vodou. Nemíchejte a dejte stranou, bude se používat později.
  • Připravte zálivku. Všechny ingredience na zálivku smíchejte v hrnku a dejte stranou.
  • Připravte maso. Do mísy rozklepněte vejce, vidličkou ho rozšlehejte a postupně přidávejte solamyl. Dobře promíchejte. Kuřecí maso pokrájejte na malé kousky a v míse důkladně promíchejte se směsí vejce a solamylu. Každý kousek masa musí být obalený.
  • Připravte si zeleninu. Pokrájejte chilli papričky a jarní cibulku na kolečka. Nastrouhejte zázvor.
  • Ve woku (nebo ve velké pánvi) rozpalte sádlo, po rozpuštění by mělo být asi 2 cm ode dna. Osmažte v něm polovinu masa, děrovanou naběračkou vyndejte a stejně tak osmažte i druhou polovinu masa.
  • Sádlo z pánve slijte do misky. Vraťte jednu lžíci zpět a na ní přihoďte arašídy. Krátce, pár vteřin, orestujte a přidejte chilli a jarní cibulku. Opět krátce orestujte, pozor, ať se cibulka nespálí. Přidejte osmažené maso, zázvor a zalijte zálivkou. Vše dobře promíchejte a zahustěte lžičkou namočeného škrobu - naberte zespoda hrnku.
  • Promíchejte a podle potřeby přidejte ještě jednu lžičku namočeného škrobu (víc jsem nikdy nepřidávala).
  • Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Žádné komentáře :

Okomentovat