Kdo o Grenadýru nikdy neslyšel, často se diví kombinaci brambor a těstovin.
Doma ho často dělám jako jídlo "do krabičky" do práce. Je to úplně jednoduchá kombinace obyčejných věcí, ale přitom chuťově skvělá. Nejlepší je doplněný zeleninovým salátem.
Ingredience:
4 porce
700g brambor
250g těstovin Farfalle (mašličky)
1 velká cibule
100g anglické slaniny vcelku
3 stroužky česneku
2 lžičky sladké mleté papriky
půl lžičky drceného kmínu
sůl, pepř
pažitka na posypání
Postup:
- Oloupané brambory, nakrájené na 1x1cm kostičky dejte uvařit do osolené vody. Dejte vařit i těstoviny. Po uvaření brambory i těstoviny sceďte.
- Mezitím na oleji začněte opékat cibuli pokrájenou nadrobno. Když začne sklovatět, přidejte i slaninu pokrájenou na malé kostičky. Na poslední chvíli, když už bude slanina i cibule pěkně do zlatova opečená, přidejte česnek - nadrobno posekaný nebo prolisovaný a kmín. Česnek stačí opéct krátce a můžete pánev stáhnout z ohně.
- Do směsi cibule, česneku a slaniny přidejte mletou papriku, pepř a nakonec i těstoviny a brambory. Dobře promíchejte a můžete servírovat, nejlépe posypané čerstvou pažitkou a se zeleninovým salátem.
Žádné komentáře :
Okomentovat