čtvrtek 16. dubna 2015

GRENADÝR

Kdo o Grenadýru nikdy neslyšel, často se diví kombinaci brambor a těstovin.

Doma ho často dělám jako jídlo "do krabičky" do práce. Je to úplně jednoduchá kombinace obyčejných věcí, ale přitom chuťově skvělá. Nejlepší je doplněný zeleninovým salátem.

A i když slaninu můžete použít jakou chcete, já do grenadýru dávám Mysliveckou slaninu od řezníka Kšány z Břevnova. Dodá mu dokonalou chuť a vůni.
Už se vám sbíhají sliny? :)

Ingredience:
4 porce
700g brambor
250g těstovin Farfalle (mašličky)
1 velká cibule
100g anglické slaniny vcelku
3 stroužky česneku
2 lžičky sladké mleté papriky
půl lžičky drceného kmínu
sůl, pepř

pažitka na posypání

Postup:
  • Oloupané brambory, nakrájené na 1x1cm  kostičky dejte uvařit do osolené vody. Dejte vařit i těstoviny. Po uvaření brambory i těstoviny sceďte.
  • Mezitím na oleji začněte opékat cibuli pokrájenou nadrobno. Když začne sklovatět, přidejte i slaninu pokrájenou na malé kostičky. Na poslední chvíli, když už bude slanina i cibule pěkně do zlatova opečená, přidejte česnek - nadrobno posekaný nebo prolisovaný a kmín. Česnek stačí opéct krátce a můžete pánev stáhnout z ohně.
  • Do směsi cibule, česneku a slaniny přidejte mletou papriku, pepř a nakonec i těstoviny a brambory. Dobře promíchejte a můžete servírovat, nejlépe posypané čerstvou pažitkou a se zeleninovým salátem.



Žádné komentáře :

Okomentovat