24 února 2019

BUDAPEŠŤSKÁ POMAZÁNKA S PEČENÝMI KAPIEMI



Pokud ve vás tahle pomazánka vyvolává nějaké špatné vzpomínky, třeba na školní jídelnu, zkuste dát šanci ještě téhle, která je plná čerstvých pečených kapií. Je docela zdravá a hrozně moc dobrá, což je kombinace, kterou mám úplně nejradši :)

Ingredience:
250 g měkkého tvarohu (plnotučný ve vaničce)
50 g másla
30 g cibule (žluté)
2 pečené kapie 
1 lžička červené mleté sladké papriky
sůl

Postup:

  • Kapie upečte v troubě na 220°C, až se na ní začnou dělat černé puchýře. Pečenou (dalo by se říct na pohled spálenou) kapii vložte do plastové krabičky (nebo do sáčku, nebo do misky a přetáhněte potravinovou fólií), uzavřete a nechte zapařit, kapie potom půjde krásně a snadno oloupat. Kapie nechte uzavřené 10-15 minut, pak je oloupejte, zbavte jádřince a nechte vychladnout.
  • V misce utřete změklé máslo společně s tvarohem. Přidejte mletou papriku, sůl a jemně pokrájenou cibuli. Promíchejte.
  • Oloupané a vychladlé kapie pokrájejte na malé kousky a přidejte do misky. Všechno společně dobře promíchejte.

Žádné komentáře :

Okomentovat