13 února 2019

ŠKVARKOVÁ POMAZÁNKA


Od souseda jsme dostali škvarky. Co s nimi uděláme bylo hned jasné. Neměla jsem chuť nějak experimentovat a tak tady vidíte úplně obyčejnou škvarkovou pomazánku. Myslím, že zrovna u škvarkové pomazánky je tradiční chuť ta nejlepší :)

Škvarky byly dost mastné - málo vypečené. Pokud budete mít hodně vypečené, křupavé škvarky, možná by se k nim hodilo přidat trochu sádla. Ale to sami uvidíte na konzistenci rozemletých škvarků. Konzistence musí být dobře mazací.

Ingredience:

300 g škvarků
2 jarní cibulky
2 vejce na tvrdo
1 stroužek česneku
1 lžička dijónské hořčice
sůl 
pepř

Postup:

  • Škvarky rozemelte nebo jako já - rozmixujte ve food processoru. 
  • Přidejte jemně nasekanou jarní cibulku (bílou i zelenou část), jemně nasekaná vejce, prolisovaný česnek, hořčici, osolte a opepřete a všecno dobře promíchejte.
  • Pomazánka je nejlepší na čerstvém chlebu, obložená kyselými okurkami nebo cibulkami. 

Žádné komentáře :

Okomentovat