![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7CRopsuMbpyIRL-uYcU4X5P3TAw8koNYs06hly53G7EVh2mmMtOcCR1ZG6QSyVzqZF5AAj1O6fxUXuhZ_jRiSvjzbse3HFZby6418TIDewa9pAKbcurdF6l1XeNNBio9nVxGN2NxTVU7K/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Od souseda jsme dostali škvarky. Co s nimi uděláme bylo hned jasné. Neměla jsem chuť nějak experimentovat a tak tady vidíte úplně obyčejnou škvarkovou pomazánku. Myslím, že zrovna u škvarkové pomazánky je tradiční chuť ta nejlepší :)
Škvarky byly dost mastné - málo vypečené. Pokud budete mít hodně vypečené, křupavé škvarky, možná by se k nim hodilo přidat trochu sádla. Ale to sami uvidíte na konzistenci rozemletých škvarků. Konzistence musí být dobře mazací.
Ingredience:
300 g škvarků
2 jarní cibulky
2 vejce na tvrdo
1 stroužek česneku
1 lžička dijónské hořčice
sůl
pepř
Postup:
- Škvarky rozemelte nebo jako já - rozmixujte ve food processoru.
- Přidejte jemně nasekanou jarní cibulku (bílou i zelenou část), jemně nasekaná vejce, prolisovaný česnek, hořčici, osolte a opepřete a všecno dobře promíchejte.
- Pomazánka je nejlepší na čerstvém chlebu, obložená kyselými okurkami nebo cibulkami.
Žádné komentáře :
Okomentovat