01 července 2018

SÝROVÉ KREKRY


Bylinky nebo koření si můžete do těsta přidat podle chuti, stejně tak místo soli můžete krekry posypat třeba mákem. Tady je jednoduchý základní recept s trochou parmazánu:

Ingredience:
Na 2 plechy 

200 g hladké mouky 
60 g studeného másla
0,5 lžičky prášku do pečiva
4 lžíce vody (pokud by těsto nešlo zpracovat, ještě 1-2 můžete přidat)
25 g parmazánu
hrubá sůl na posypání

Postup:

  • Do mísy dejte mouku s práškem do pečiva, parmazán, vodu a na malé kostičky nakrájené máslo.
  • Nejdřív začněte těsto zpracovávat jakoby jste chtěli vytvořit drobenku. Potom vše uhněťte na hladké těsto. 
  • Těsto vyválejte na 1mm silný plát a rozkrájejte na libovolné tvary. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek propíchejte vidličkou, potřete zlehka vodou a posypejte solí.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10-15 minut, až do chvíle, kdy okraje krekrů začnou růžovět.



Žádné komentáře :

Okomentovat