![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipVLisaH2mmkdNfe1PsSoOwmzp3Og5ZnI69meZzsigMQ8laTYUNgkfhJ85Snmq9Iq6KWkLpdMDNu2oQ86-7cRpQsQah02ZFQptXivp-7ndajxH56wMPCqizovy-9PeprgZWpsz4sJilvvr/s640/20180703_211129.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4sL0Us7imFP8t6G02IZO-DKEsityfSSF_HNjwyWw2R1cJZDbMhORMpW8pZtSHHl07bDLgiqHvu0EDcJjcR53ouDWYL6BsuEKqVT1qYAmynuE0iVRYOzHK-9Eglo0ZHeZ8WSMmRienX9C2/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidWNJaBCFtALHN91-8xBAnZ21C8zvvJa_VaqRrpfWfacFLpcmfpw7Zt0EepmdSLALobOcteWiynC8r08dn2xZErrVxas-qL9VicOy338Y-MR-Fbb_wBviZnxXB_Njz6nqxIwmMcSgbqxUC/s640/20180703_211056.jpg)
Malinový ocet se hodí do salátů. Zvlášť dobrý je v kombinaci salátu a kozího sýra. Může to být i pěkný letní jedlý dárek.
Nedělám ho do zásoby na zimu, ale radši čerstvý, protože je tak snadný, že není problém ho vyrobit i v zimě ze zamražených malin (i bez tymiánu)
Ingredience:
500 ml bílého vinného octa
100 g malin
5 větviček tymiánu
Postup:
- Maliny vložte do kastrolku a vidličkou je rozmačkejte. Zalijte octem a zahřejte na 40-50°C. Přelijte do zavařovačky, přidejte snítky tymiánu, uzavřete a dejte na týden až 10 dnů do lednice.
- Ocet přeceďte přes cedník vyložený plátýnkem do čistých sklenic.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIkzldGnRBBRwnTH8bTR6DqdtrTWhvrnOFS_77DeEKtfS03Vtm1nGxZxXRnAuYPerGMs2Hq9PYSXA-YsM26zdZR6dgOcASheB76xXeSbikMyTyvPh2flIAPinX0OP3Cx-lYedgUIFTGrOA/s640/20180703_211024.jpg)
Žádné komentáře :
Okomentovat