Z těsta můžete upéct rohlíky i housky. A je to tak snadné, že je to snad snazší než dojít koupit pečivo do obchodu :)
Ingredience:
8 kusů
400 g hladké mouky
220 g teplé vody
20 g čerstvého droždí
8 g soli
2 g cukru
40 g sádla nebo másla (změklého)
Postup:
- Všechny ingredience vložte do mísy robota a vypracujte hladké těsto.
- Mísu zakryjte (fólií, talířem...) a těsto v ní nechte 45 minut kynout.
- Po vykynutí těsto rozdělte na 8 stejných částí. Při osmi rohlících vychází jeden kousek těsta na 86 g.
- Každý kousek vyválejte do trojúhelníkového tvaru do tenka a směrem od širší strany zarolujte. Zarolovaný rohlík ještě trochu poválejte a skládejte na plech.
- Rohlíky přikryjte útěrkou a nechte ještě 30 minut kynout.
- Vykynuté rohlíky postříkejte vodou a posypejte podle chuti (sůl, kmín, mák, semínka..)
- Pečte v troubě vyhřáté na 200°C 20 minut, na dno trouby vložte hrnek s vodou. Nebo v parní troubě na 200°C 20 % páry 20 minut případně na program "rohlíky".
- Pokud těsto rozdělíte na uvedených 8 ks budou velikostí odpovídat běžným rohlíkům. Pokud upravíte velikost, upravte i čas pečení.
Žádné komentáře :
Okomentovat