sobota 14. července 2018

POMAZÁNKA Z PEČENÉHO LOSOSA



Pomazánky jsou super a je dobrý mít nějakou v lednici. Na snídani, na svačinu nebo na večeři, hodí se vždycky :)
Tahle je (samozřejmě:) rychlá a snadná, ale hlavně moc dobrá. Pokud máte rádi rybí pomazánky, určitě ji zkuste, protože je to zase něco jiného než ty tuňákové a sardinkové pořád dokola.

Ingredience:

200 g lučiny
180 g filet lososa (váha syrové ryby i s kůží)
1 lžíce citrónové šťávy 
hrst jemně pokrájené pažitky
sůl
pepř 

Postup:

  • Lososa osolte a upečte. Můžete ho upéct v troubě, na páře nebo opéct na pánvi, jak chcete. 
  • Pečeného lososa nechte vychladnout, sundejte kůži a vidličkou ho rozmačkejte na kousky.
  • Přidejte lučinu, citrónovou šťávu, pokrájenou pažitku, trošku osolte a opepřete a pomazánku dobře promíchejte.

TIP: vždy, když koupím lososa tak si jeden, dva kousky uříznu a dám do mrazáku. Když pak dostaneme chuť na rybí pomazánku, stačí jen sáhnout do mrazáku.

Váha ryby je samozřejmě orientační a pokud máte kousek o něco větší nebo menší, nic se neděje :)




Žádné komentáře :

Okomentovat