čtvrtek 2. listopadu 2017

BO SOT VANG


Tohle je dokonalý vietnamský guláš. Lehčí než česká klasika se šesti a myslím, že je to perfektní jídlo, pokud někdo chce tuhle kuchyni zkusit, ale nemusí pálivé a hodně kořeněné jídlo. Poprvé jsme ho měli v bistru NGON, kam si určitě zajděte, jestli ho chcete ochutnat. Myslím, že tenhle recept jsme doma vyladili skoro přesně tak, jak ho tam ochutnáte :)


Ingredience:

1 kg hovězí kližky
2 mrkve nakrájené
1 plechovka sekaných rajčat
6 stroužků česneku drcených
1 lžička drceného koriandru
špetka skořice
2 hvězdičky badyánu
2 bobkové listy
200 ml červeného vína
300 ml vody nebo vývaru
5 lžic rybí omáčky
olej
sůl
pepř

+ koriandr na závěr, kdo chce může přidat i chilli papričku
jasmínová rýže nebo bagetka jako příloha

Postup:

  • Kližku nakrájejte na kousky o velikosti sousta. V hrnci rozpalte olej, vhoďte maso, osolte, opepřete a přidejte i drcený koriandr a skořici. Maso promíchejte s kořením a opékejte. Když je maso skoro opečené, přidejte česnek a ještě krátce opečte.
  • Přidejte mrkev nakrájenou  na kolečka, plechovku rajčat, víno a vývar nebo vodu. Nezapomeňte na bobkový list a anýz.
  • Pod pokličkou nechte na mírném ohni dusit přibližně 2 hodiny, dokud nebude maso krásně měkké. Hotové jídlo dochuťte rybí omáčkou a jezte s bagetkou nebo rýží (já doporučuji rozhodně rýži). Na talíři posypejte čerstvým koriandrem a podle chuti chilli papričkou.


Žádné komentáře :

Okomentovat