sobota 21. října 2017

CITRÓNOVÝ SKYRCAKE



Recept na zdravou snídani se Skyrem na všední den jsem vám už prozradila (odkaz ZDE). Teď je na řadě snídaně víkendová.

Ingredience:
velikost dortové formy může být libovolná, podle toho, co máte doma. Na fotce je průměr 20 cm a to je minimum. Pokud použijete větší formu, sušenkový základ nevytahujte po stranách tak vysoko.

560 g přírodního Skyru (4 kelímky)
6 plátků želatiny (10 g)
100 g moučkového cukru
200 g smetany ke šlehání (1 kelímek)
1 lžíce vanilkového extraktu
šťáva a kůra z 1 citrónu 

Sušenkový základ:
200 g sušenek (použila jsem máslové Clubky)
75 g másla

Postup:

  • Sušenky vsypte do mixéru a rozmixujte je úplně na strouhanku. Rozpusťte si máslo a přilijte ho k sušenkám. Rukou směs dobře promíchejte. Obruč dortové formy obalte potravinovou fólií (dno není potřeba obalovat). Do formy vsypte sušenky a prsty je dobře umačkejte. Hotový základ koláče dejte chladit do lednice.
  • Plátky želatiny namočte do studené vody. Do mísy vložte Skyr, cukr, strouhanou kůru, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu a promixujte. Šlehačku vlijte do hrníčku a zahřejte (ale nevařte). Do horké šlehačky dejte scezené plátky želatiny a promíchejte, až se želatina rozpustí. Šlehačku vlijte do mísy ke Skyru a vše dobře promíchejte.
  • Vlijte na sušenkový základ a dejte přes noc chladit do lednice.


Žádné komentáře :

Okomentovat