![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiBM20ZXI9EZ2V9RL5pcSt-66UwavW3XZWtK4iuUW0OmDssPh2GlPuh42NdpZexcx7xECyPVCeGpQrCXy6qNl6qhw4HXI_oJPurK9AYhIoA4UIuEPjxNiniS8n5P3ol1FJQcKGXYJ7tttko/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
Recept na zdravou snídani se Skyrem na všední den jsem vám už prozradila (odkaz ZDE). Teď je na řadě snídaně víkendová.
Ingredience:
velikost dortové formy může být libovolná, podle toho, co máte doma. Na fotce je průměr 20 cm a to je minimum. Pokud použijete větší formu, sušenkový základ nevytahujte po stranách tak vysoko.
560 g přírodního Skyru (4 kelímky)
6 plátků želatiny (10 g)
100 g moučkového cukru
200 g smetany ke šlehání (1 kelímek)
1 lžíce vanilkového extraktu
šťáva a kůra z 1 citrónu
Sušenkový základ:
200 g sušenek (použila jsem máslové Clubky)
75 g másla
Postup:
- Sušenky vsypte do mixéru a rozmixujte je úplně na strouhanku. Rozpusťte si máslo a přilijte ho k sušenkám. Rukou směs dobře promíchejte. Obruč dortové formy obalte potravinovou fólií (dno není potřeba obalovat). Do formy vsypte sušenky a prsty je dobře umačkejte. Hotový základ koláče dejte chladit do lednice.
- Plátky želatiny namočte do studené vody. Do mísy vložte Skyr, cukr, strouhanou kůru, vanilkový extrakt a citrónovou šťávu a promixujte. Šlehačku vlijte do hrníčku a zahřejte (ale nevařte). Do horké šlehačky dejte scezené plátky želatiny a promíchejte, až se želatina rozpustí. Šlehačku vlijte do mísy ke Skyru a vše dobře promíchejte.
- Vlijte na sušenkový základ a dejte přes noc chladit do lednice.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh4H5FNnMnRrs6mqptMnkw9WLh7I60aoWjqvkNUK3ZNEeTgpYUOXsNu7Fo0-FsY7nRAxmLbBv5kCvVZaSWibfndHYsOQ3zdANi5cCYSMHIDLn-jYVNAjadmLV6nnrxZ-rIOUsOIF_SmM93/s640/DSC_0003.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhrKUrEtT-ClxDNxTm0HQ5Kdjd6XJSw-oVGFgki3vir0wZ-X4G6WXuxkGZI5w9pRxMiTaiSFMuNjJkNdv9cpKshnOeU2T5yLIiiMnOl5XmGFT7a84ZqF0zKAGienKn6aTKlWLoi6_JAOby4/s640/DSC_0005.jpg)
Žádné komentáře :
Okomentovat