30 května 2015

HUMMUS


Hummus je jednoduchá kaše z cizrny, sezamové pasty tahini, olivového oleje, česneku a citronové šťávy. Příprava je úplně jednoduchá a chuť výborná, takže doporučuji co nejdříve vyzkoušet :) Já jsem hummus poprvé ochutnala v Jordánsku, kde ho doplňovali spoustou chilli a děláme to tak i doma. Hummus můžete udělat buď z předem namočené a pak uvařené cizrny nebo i z konzervované cizrny - v tom případě je hotový za pár minut.

27 května 2015

JAHODOVO - REBARBOROVÝ KOLÁČ


Nejoblíbenější koláč tady na blogu je Apple pie. Ale protože je to takový spíš podzimní nebo zimní koláč, musím přidat i jarní variantu :) Těsto je stejné, ale místo jablečné náplně je náplň z jahod a rebarbory. 

17 května 2015

CRÊPES SUZETTE

Palačinky s pomerančovo-karamelovou omáčkou jsou naše oblíbená, slavnostní, víkendová snídaně, ale hodí se i jako dezert po rodinném obědě. Na první pohled obyčejná palačinka je totiž díky pomerančovo-karamelové omáčce neobyčejně dobrá :)