28 července 2020

BURGER S TRHANÝM KACHNÍM MASEM S CIBULOVOU MARMELÁDOU & HOVĚZÍ BURGER S OLIVOVOU TAPENÁDOU

Je hezky, teplo a tak přišel čas vytáhnout gril. Tentokrát jsem ve spolupráci s firmou edelikatesy na téma grilování připravila 2 druhy hamburgerů (mimochodem, už jste zkoušeli paellu, kterou jsem pro ně připravovala naposledy?:) 
Kachnu na trhané kachní maso si můžete cíleně upéct nebo můžete použít "zbytky", obrané maso z pečené kachny :)

Tak jdeme na to! 

Při grilování jsme popíjeli skvělé bílé víno z Mallorky, typické místní odrůdy Prensal blanc. Víno i další použité suroviny, které vás zaujmou, najdete v odkazech, stačí kliknout :)


Hamburger číslo 1: Nasládlou chuť kachního masa s cibulovou marmeládou skvěle doplní řízná hořčice a štiplavá rukola.

HAMBURGER S TRHANÝM KACHNÍM MASEM A CIBULOVOU MARMELÁDOU

Ingredience
4 hamburgery

4 hamburgerové housky
2 kachní stehna
celý kmín
hořčice maille s bílým vínem
rukola (asi 2 hrsti)

Postup:
  • Kachní maso oberte z pečené kachny nebo upečte 2 kachní stehna přímo na hamburgery. 2 kachní stehna osolte, posypejte kmínem, vložte do pekáčku a pečte v remosce nebo v troubě na 180°C 4 hodiny. Nechte vychladnout, maso oberte a vidličkou natrhejte na vlákna. Maso je nejlepší připravit si den předem a v "den D" už jen maso na pánvi prohřejete.
  • Před přípravou hamburgerů trhané maso opepřete a na pánvi prohřejte společně se dvěma lžícemi výpeku. Do prohřátého masa vmíchejte 6 lžic cibulové marmelády a promíchejte.
  • Hamburgerové housky rozřízněte a řeznou plochou dejte krátce na gril. Do zlata opečené housky potřete hořčicí, bohatě obložte masem s cibulovou marmeládou a navrch dejte pořádnou porci rukoly. 

Hamburger číslo 2: hovězí maso se spoustou libečku v kombinaci s olivovou tapenádou nemá chybu! 

HOVĚZÍ HAMBURGER S OLIVOVOU TAPENÁDOU
Ingredience:
4 hamburgery

4 hamburgerové housky
500 g mletého hovězího masa
hrst čerstvých libečkových listů
4 plátky cheddaru
čerstvé salátové listy

Olivová tapenáda
140 g oliv
20 g kaparů
2 ančovičková filátka (naložená v oleji, okapaná)
2 snítky tymiánu

Postup:
  • Do blenderu vložte vypeckované olivy, ančovičky, kapary a tymián. Opepřete a zalijte olivovým olejem. Rozmixujte na hladkou pastu, která sice nebude vypadat barevně úplně vábně, ale nelekejte se, chuť je na prvním místě :)
  • Hovězí maso osolte, opepřete a smíchejte s jemně posekaným libečkem. Kombinace hovězího masa a libečku v hojném množství je pro mě nepřekonatelná a tak se při dochucování hamburgerového masa držím svojí klasiky a moc neexperimentuji.
  • Z ochuceného masa vytvořte 4 hamburgery. Na to hodně doporučuji pořídit si tvořítko hamburgerů. Všechny placičky budete mít stejně velké a tím pádem se na grilu budou všechny dělat rovnoměrně. Takže pokud jsou hamburgery vaše oblíbená grilovací klasika, zkuste si pořídit tvořítko :)
  • Masové placky vložte na rozpálený gril a ogrilujte. Nezapomeňte, že je lepší je udělat uvnitř do růžova a ne úplně do sucha. Chvilku před sundáním z grilu na každé maso položte plátek cheddaru a nechte změknout.
  • Na řezné straně opečte hamburgerové housky. Spodní housku bohatě pomažte olivovou tapenádou. Na ní položte maso s cheddarem a navrch obložte čerstvými listy salátu.  
Ingredience použité v receptu:
















Žádné komentáře :

Okomentovat