čtvrtek 6. srpna 2020

JABLEČNÝ ŠTRŮDL Z PIVNÍHO TĚSTA


Ingredience:
Na 3 malé štrůdly

300 g hladké mouky
180 ml světlého piva
125 g másla
špetka soli

Náplň:
strouhaná jablka
ořechy
cukr
skořice
+ vajíčko na potření

Postup:

  • Do mísy vsypte mouku a přidejte máslo a pivo. Lepší je nechat máslo chladnější a těsto zpracovat robotem. Pokud budete mít máslo změklé, těsto bude jako krém a bude se vám hodně lepit na ruce, takže každopádně je výhodné použít robot. Ale nepropadejte panice z měkkého a krémového těsta. Stejně je nejlepší nechat těsto do druhého dne (nebo minimálně 8 hodin) v lednici odpočinout. Hotové těsto tedy zabalte do potravinové fólie a minimálně 8 hodin nechte v lednici chladit.
  • Těsto rozdělte na 3 části a podsypejte hladkou moukou. Tohle těsto chce poměrně dost podsypat, ale poté se vám s ním bude pěkně pracovat a vyválíte ho krásně do tenka. 
  • Každou část těsta rozválejte do tenkého obdélníku a naplňte strouhanými jablky posypanými skořicí a cukrem a vlašskými ořechy.
  • Štrůdly zamotejte, vložte na plech, potřete rozšlehaným vejcem a pečte na 175 °C přibližně 30 minut. Nakonec pocukrujte vanilkovým cukrem.

Žádné komentáře :

Okomentovat