sobota 11. července 2020

KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY S TUŇÁKEM

Placičky na všechny způsoby jsou vždycky dobrý nápad na večeři. Dneska jsem je udělala z květáku, s hráškem, cibulí a majoránkou. Prostě z toho, co zrovna vyrostlo na zahradě a navíc jsem je vylepšila tuňákem.

Postup:
2 porce
15 placiček

400 g květáku 
80 g tuňáka v konzervě
100 g hrášku
2 vejce
2 lžíce posekané majoránky
0,5 červené cibule najemno
2 prolisované stroužky česneku
6 lžic strouhanky
sůl
pepř

olej na smažení


Postup:
  • Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě doměkka. 
  • Uvařený květák sceďte, dejte do mísy a rozšťouchejte.
  • Přidejte 2 vejce, drcený česnek, jemně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, tuňáka (slitého a odkapaného od oleje nebo šťávy) a hrášek. Opepřete. Vše dobře promíchejte. Přidejte strouhanku a znovu promíchejte.
  • Prkýnko posypejte strouhankou a tvořte placičky. 1 placička je cca 1 plná lžíce směsi.
  • Hotové placičky smažte v rozpálené vrstvě oleje. Po usmažení je ihned přendejte na kuchyňský papír, ať odsaje přebytečný tuk.











Žádné komentáře :

Okomentovat