![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8_fK1X-4XtRjVbRhkIhq91ctSC1ikn-em269peOJ1CxqoORmCxPBdkMNRS04YCpku1ZTJAO-njvVf0Kd1m-uCTCzhp1OZ4GtG1iKJq6S9NcsdGwu5juVbJt2ZnVtRpzXIoIRBBhWjAI9c/s640/20190812_215059.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPP3LcrVrvJGOZwYNXOAS2B7MUossEB8u-embLkBqrvzfrooqbq8XlhG8sPGRrzRhaNdD-Jhxj61BID3Iagva5VTqEPwmGpcVevHerdpUdaow9Tu2XCqiqFoP-XZZkVmA2KkcmMmp4UrEE/s1600/heart_19201_sm+pidi.gif)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi5yIAUPSkpzyFPlMW8IQsOIlwWbKEJ8P-pYvtYbpW6wZ11KGlUJoOY3-TACfaomSmR3AJunFn3u-Po-l5NwMWpWgTq1EIRxXym0nSuw_PYt35xe06eThwZ3tByX27KkyhzjhVqq9JOPR4g/s640/20190812_215024.jpg)
Neznám nikoho, kdo by neměl rád bábovku. Je dost slavnostní, ale zároveň i klasická a na starý stůl na chalupě zapadne líp než kdejaká makronka.
A když je léto, proč do ní nepřidat několik hrstí borůvek:)
Recept je na velkou bábovkovou formu o průměru 27 cm a výšky 17 cm. I tak bylo po upečení těsto jen do 2/3 formy.
Ingredience:
600 g polohrubé mouky
300 ml šlehačky (31%)
250 g cukru
250 g cukru
6 vajec
1 prášek do pečiva
borůvky (asi 3-4 hrsti)
+máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
- Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Z bílků ušlehejte sníh. Žloutky vyšlehejte společně s cukrem do světlé pěny a poté k nim přimíchejte šlehačku.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva. Přimíchejte žloutky s cukrem a se smetanou a nakonec pomalu sníh z bílků.
- Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypejte strouhankou. Vlijte 2/3 těsta a přidejte borůvky. Nemusíte šetřit a pěkně jimi těsto posypejte. Na borůvky nalijte zbytek těsta.
- Pečte na 170°C přibližně hodinu. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ní nesmí lepit.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiwtjwdB7Ujt7lqnJ9_VGZHL0qrwsMtQaAza6QuDenVCYIqCQXlLsvzxUBTOZp__6y3gAteelg7shyphenhyphen65xFrD2383lEBKPXmVzsggot3EeoRDvX74U-ceKQeZz-CiRrYP67rcKQAcdgGD0DM/s640/20190812_215142.jpg)
Žádné komentáře :
Okomentovat