07 září 2019

BUŘTY NA PIVU


Další z našich prázdninových jídel z jednoho hrnce.
Z výborných domácích buřtů. Vychutnali jsme si je venku na zahradě s místním chlebem, zapili pivem a bylo nám skvěle. Já navíc měla "profi ochutnávače buřtů", kamaráda Mílu, který jich za život snědl už asi docela dost. Kdežto tohle jsou asi vážně moje první buřty. Společně jsme to vyladili a vy teď můžete taky zkusit náš recept :))

Ingredience 
4 porce

8 buřtů
400 g cibule (2 hodně velké)
1 velká kapie (nebo 2 malé)
5 stroužků česneku
1 lžíce sádla
500 ml černého piva
70 g protlaku (= 1 malý protlak =  2 lžíce protlaku)
8 lžic kečupu
2 lžíce sójové omáčky
sůl
pepř
1 lžička drceného kmínu
2 chilli papričky (nebo sušené chilli)
2 bobkové listy
3 snítky tymiánu

Postup je uzpůsobený pro remosku (proto jsem vše připravila předem na pánvičce). Špekáčky jsme měli domácí, takže jsem je předem neloupala.

Postup:

  • Cibuli oloupejte, rozkrojte napůl a pak na tenké plátky. Na pořádné lžíci sádla začněte v hlubší pánvi cibuli opékat. Když začne zlátnout přidejte na proužky pokrájenou kapii a prolisovaný česnek. Společně krátce opečte a přidejte protlak a kečup. Promíchejte a přilijte pivo.
  • Do pánve přidejte i všechno koření a sójovou omáčku, zlehka osolte a nechte na mírném plameni probublávat.
  • Mezitím všechny špekáčky překrájejte podélně napůl.
  • Do remosky nebo pekáčku vyskládejte půlky špekáčků a zalijte omáčkou z pánve.
  • V remosce nebo zakryté v pekáčku pečte hodinu. Nejlepší je buřty nechat trochu uležet. Buď do druhého dne nebo je udělat trochu dopředu, aspoň 2-3 hodiny.
  • Nejlepší jsou s čerstvým chlebem a pivem :)







Žádné komentáře :

Okomentovat